Now Reading:
Zamjenik župana Sobota prisustvovao svečanom otvorenju  52. Picokijade
Full Article 2 minutes read

Zamjenik župana Sobota prisustvovao svečanom otvorenju  52. Picokijade

U subotu, 27.lipnja u Đurđevcu je po 52. puta održano svečano otvaranje kulturno-turističke manifestacije „Picokijada 2020.“ i scensko uprizorenje „Legende o Picokima“ kojoj je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Darko Sobota, ujedno i izaslanik Predsjednika Hrvatskog sabora.

Scenskom spektaklu uprizorenja Osmanske opsade Đurđevca podno zidina utvrde Starog grada prethodila je svečana povorka ulicama grada u kojoj su bili i ministar vanjskih i europskih poslova Goran Grlić Radman, brojni uzvanici i gosti te predstavnici udruga, glumci i statisti koji su sudjelovali u ovogodišnjem prikazu Legende.

Nakon simbolične predaje ključeva Đurđevca, koje je kapetanu grada uručio gradonačelnik Hrvoje Janči,  predsjednik Organizacijskog odbora Picokijade Željko Lacković je otvorio manifestaciju u režiji Krešimira Dolenčića.

Uslijedio je scenski prikaz velike bitke i obrane Đurđevca od Turaka, a večer je kulminirala vatrometom i zabavnim programom pod zidinama utvrde.
Ovogodišnja Picokijada, koju od početaka financijski pomaže i Koprivničko-križevačka županija, održala se pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstva kulture, Ministarstvo turizma, Vlade RH, Grada Zagreba, Podravke i ostalih sponzora.

Program Picokijade nastavljen je u nedjelju, posljednjeg dana manifestacije, sajmom rukotvorina, natjecanjem u gađanju glinenih golubova, biciklijadom, eno-gastro ponudom te glazbenim programom.

foto: facebook-picokijada

www.sjever.hr

29.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.