Now Reading:
NA SMRT PRETUKLI MUŠKARCA I UKRALI MU 600 TISUĆA KUNA Dvojica uhićena, dvojica u bijegu
Full Article 2 minutes read

NA SMRT PRETUKLI MUŠKARCA I UKRALI MU 600 TISUĆA KUNA Dvojica uhićena, dvojica u bijegu

Varaždinske j policija nakon punih šest mjeseci opsežne istrage uhitila dvojicu od četvorice muškaraca osumnjičenih da su lani u studenome u Selniku pretukli 61-godišnjaka te mu ukrali 600.000 kuna, a muškarac je od zadobivenih ozljeda u siječnju ove godine preminuo.

Niz detalja ovog razbojstva koje se dogodilo 1. studenoga u poslijepodnevnim satima, iznesen je na današnjoj konferenciji za novinare u PU varaždinskoj.

Počinitelji su, rečeno je, obmanuli 61- godišnjeg muškarca, vlasnika kuće, lažno se predstavivši kao policajci, a kad ih je muškarac pustio u kuću, pretukli su ga, ukrali novac i ostavili ga teško ozlijeđenog u besvjesnom stanju te pobjegli s mjesta događaja.

Teško ozlijeđeni muškarac kojeg su, rečeno je na presici, tukla sva četvorica osumnjičenih muškaraca, hospitaliziran je u Općoj bolnici Varaždin, a potom premješten u bolnicu u Klenovniku, gdje je od posljedica premlaćivanja preminuo 29. siječnja ove godine.

Uhićeni muškarci starosti su 32 i 23 godine, a jedan od njih državljanin je Bosne i Hercegovine. Drugi je uhićenik, kao i dvojica koja su bijegu i za koje policija pretpostavlja da su trenutno na području BiH, sa zagrebačkog područja, rekla je Sandra Karabegović, voditeljica Službe kriminalističke policije PU varaždinske.

-Riječ je o složenom, vrlo kompleksnom istraživanju koje je trajalo više mjeseci. Naši su policajci doista uložili puno truda u ovu istragu, što je rezultiralo uhićenjem dvojice od četvorice počinitelja – kazala je Karabegović.

Boris Divjak, voditelj Odjela za obradu kriminaliteta Službe krim-policije dodao je kako je tijekom šest mjeseci obavljeno više od 50 obavijesnih razgovora.
-Izuzete su video snimke s više od 30 lokacija, pretraženo desetak stanova i vozila na području Zagreba, a kriminalistička istraživanja nastavljamo, kako bi utvrdili sve okolnosti – rekao je Divjak.

Razbojnici su, istaknuto je, ovo nedjelo učini na blagdan, pod okriljem mraka i nisu s varaždinskog područja, stoga policija pretpostavlja da im je netko dao informacije o tome da muškarac u svojoj kući drži veću količinu novca.

Inače, ukradeni novac nije pronađen, o čemu je Divjak rekao:
-S obzirom na stil života kojim počinitelji žive, vjerojatno su novac potrošili na osobne potrebe.

Za dvojicom osumnjičenika koji su u bijegu raspisane su tjeralice, a sva četvorica razbojnika prijavljuju se za kaznena djela Teško ubojstvo iz koristoljublja i Razbojništvo.

ak/sjever.hr

29.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.