Now Reading:
Jesu li danas objavljeni točni podaci o novozaraženima? Beroš objasnio nesrazmjer u podacima Nacionalnog i županijskih stožera
Full Article 1 minutes read

Jesu li danas objavljeni točni podaci o novozaraženima? Beroš objasnio nesrazmjer u podacima Nacionalnog i županijskih stožera

Nacionalnistožer civilne zaštite danas je objavio podatak da je u Hrvatskoj od jučer 67 novooboljelih osoba, no informacije s terena, odnosno podaci pojedinih stožera govore drugačije.

Naime, prema podacima s terena, broj novozaraženih je veći. Zašto je tome tako, zašto se podaci razliukuju, pitali su novinari ministra Vilija Beroša.

-Vrlo radu ću vam odgovoriti na to pitanje. Nacionalni, kao i drugi županijski stožeri imaju svoje 24-satne intervale. Za Nacionalni stožer to je od 12:45 jednog dana do 12:45 drugog dana. Stoga ako zbrajate i oduzimate brojeve, naravno da ne možete dobiti točne podatke – kazao je Beroš novinarima u Splitu, prenosi N1.
-Ono što mi radimo na nacionalnom nivou odnosi se na period od 12:45 jednog dana do 12:45 drugog dana. Radio se o 24-satnom periodu i tu nema drugih elementa. Ako tome pridodate podatke drugih stožera, normalno je da će biti nesrazmjera – pojasnio je dodatno.

Podsjetimo, danas prijepodne objavljene su informacije da su u Gradu Zagrebu zaražene 44 nove osobe, a u Đakovu 33.

www.sjever.hr/N1

28.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.