Now Reading:
Regionalni plac u Nedelišću nakon pauze ponovno okupio velik broj izlagača
Full Article 2 minutes read

Regionalni plac u Nedelišću nakon pauze ponovno okupio velik broj izlagača

Na prostorima Mesapa u Nedelišću održava se peti Regionalni plac, izložbeno-prodajni sajam karaktera koji služi promociji domaćeg, friškog i zdravog iz Međimurske županije, kao i ostalih županija u regionalnom okruženju: Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Krapinsko-zagorske.

Direktor Mesapa Vitomir Kirić rekao je kako se na Regionalnom placu predstavlja 50-ak izlagača.

– Tim brojem smo počeli i prošle godine, a završili smo sa stotinu. Nadam se da više neće biti prekida i zabrana okupljanja i da ćemo svi skupa moći normalno funkcionirati jer je gospodarstvo bit svega. Trebamo voditi računa i o zdravlju, pa smo mi u posljednji trenutak izmijenili onaj zabavni dio programa – poručio je Kirić.

Međimurski župan Matija Posavec zahvalio je svim izlagačima koji su se odazvali pozivu na sajam, a koji je sada doživio svoje peto izdanje, ali je uvjeren da će doživjeti i 10. i 40.

Otvorenju sajma prisustvovao je i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

– Ukrupniti ovu kvalitetu koju vi nudite, ponuditi što manju cijenu marketinga da bi ovi proizvodi postali prepoznatljivi, ne samo na području Međimurja i ovog dijela Hrvatske, a sve to da bi ove proizvode ponudili kao izvornost u sklopu turističke ponude Republike Hrvatske – rekao je ministar.

Varaždinski župan Radimir Čačić naglasio je kako tradicija sajmovanja ima duboke korijene u Europi.

– Ovo je jako kvalitetan koncept i dobro je da mi to radimo zajedno, da proizvodi sjeverozapadne Hrvatske imaju prilike nuditi se. Dobro je da se taj koncept, koji je ovdje prvi puta osmišljen, širi dalje – istaknuo je župan Čačić.

Uvijek je bitno zdravo se hraniti, a posebice u vrijeme Covida-19, rekao je načelnik Nedelišća Darko Dania.

– Svi bismo trebali poticati domaću proizvodnju, domaću hranu jer u Lijepoj našoj ima za to puno prostora – istaknuo je Dania.

m.furlan/sjever.hr 27.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.