Now Reading:
SADA JE I SLUŽBENO: Četiri restorana sa sjevera Hrvatske uvrštena u Michelinov vodič za 2020. godinu
Full Article 2 minutes read

SADA JE I SLUŽBENO: Četiri restorana sa sjevera Hrvatske uvrštena u Michelinov vodič za 2020. godinu

vuglec breg

METRO Hrvatska dodijelio je Michelinova priznanja hrvatskim restoranima koji su uvršteni u Michelinov vodič za 2020. godinu. Radi se o ukupno 70 hrvatskih restorana, čime je hrvatska gastro scena ove godine obogaćena sa sedam novih domaćih restorana koji nose Michelinovu preporuku.

Čak sedam hrvatskih restorana ove je godine dobilo prestižnu Michelinovu zvjezdicu: zagrebački Noel, dubrovački 360º, LD Terrace s Korčule, Pelegrini iz Šibenika, lovranska Draga di Lovrana, rovinjski Monte i Boškinac iz Novalje.

Michelinov vodič za 2020. godinu preporučuje sedamdeset restorana iz svih krajeva Hrvatske koji su zavrijedili biti dio probranog gastro društva, uvrštenog u vodič koji je međunarodna referenca za fine-dining. U Zagrebu, Michelinova priznanja su zavrijedili restorani Le Bistro Esplanade, Zinfandel’s, Dubravkin put, Bistro Apetit by Marin Rendić, Apetit, ManO, Takenoko, Boban, Pod zidom, Tekka, Time, Beštija i Mon Ami iz Velike gorice, dok su Agava i Tač dobili Michelinovu oznaku Bib Gourmand.

U Michelinov vodič za 2020. godinu uvrštena su i četiri restorana sa sjevera Hrvatske i to dva iz Varaždinske te po jedan iz Međimurske i Krapinsko-zagorske županije. Iz Varaždinske županije to su Bedem iz Varaždina te Zlatne gorice sa Varždin Brega. Mala Hiža iz Mačkovca u Međimurje te Vuglec Breg kraj Krapine također su se našli na popisu.

www.sjever.hr/Lider.hr 24.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.