Now Reading:
Od jutra veselo na Županijskom placu – brojni posjetitelji uživali u besplatnom domaćem doručku
Full Article 2 minutes read

Od jutra veselo na Županijskom placu – brojni posjetitelji uživali u besplatnom domaćem doručku

U atriju Županijske palače održava se peti po redu Županijski plac, izložbeno-prodajna manifestacija koju Varaždinska županija organizira u suradnji s županijskom Turističkom zajednicom.

– Vrijeme nam je pokušalo pokvariti planove, ali ovaj veliki entuzijazam naših izlagača, OPG-ova, udruga kojih je nekoliko ovdje danas, imamo čak i Udrugu umirovljenika sa svojim programom, jači je od kiše. Krasna je atmosfera uz puno ljudi. Danas posebno nudimo besplatni tradicionalni doručak. Imamo kuhane šrukle, zlevku, jaja s gljivama i mislim da će, uz dobro vrijeme, ovo danas biti krasno događanje – poručila je savjetnica župana Natalija Martinčević, predsjedavajuća Turističke zajednice varaždinske županije.

Tridesetak izlagača posjetiteljima nudi cijeli raspon proizvoda – od proizvoda ručnog rada, prirodne kozmetike, jastuka od heljdinih ljuskica, meda, voćnih vina, rakija i likera, čajeva, sokova, kolača, sireva, voća, povrća i tjestenine do čuvanih i zaštićenih proizvoda poput ludbreškog hrena i bučinog ulja.

Tradicionalni domaći doručak pripremili su iskusni kuhari restorana Minerva, a posjetitelji se mogu okrijepiti i pokojom domaćom kapljicom.

Idući Županijski plac održat će se 4. srpnja. Besplatno sudjelovanje proizvođača i prilika za predstavljanje i izravnu prodaju u samom središtu grada ovaj sajam čine jedinstvenim.

m.furlan/sjever.hr 20.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.