Now Reading:
FOTOGALERIJA Otvoren Gospodarski sajam – Horvat: Ovo je okidač revitalizacije gospodarskih aktivnosti
Full Article 3 minutes read

FOTOGALERIJA Otvoren Gospodarski sajam – Horvat: Ovo je okidač revitalizacije gospodarskih aktivnosti

Na Kapucinskom trgu u Varaždinu otvoren je trodnevni šesti po redu Gospodarski sajam na kojem se predstavlja 110 izlagača: obrtnici, poduzetnici, županije, gradovi, općine, OPG-i, vinari, likovni umjetnici, udruge, ugostitelji, domaće radinosti, inovatori i auto kuće s područja Sjeverozapadne Hrvatske.

– S obzirom na situaciju u Hrvatskoj i prijetnje virusom Covid-19, ovaj sajam koji nije odgađan bit će, siguran sam, u gospodarskom smislu jedan „trigger“ revitalizaciji gospodarskih aktivnosti. Ovakve manifestacije su bitne iz puno razloga. Bez obzira na online kupnju, neposredni kontakt prvenstveno u onom gospodarskom smislu je veliki doprinos u realizaciji poslova i stvaranju povjerenja. Ovo je ovdje tradicija: malo, srednje poduzetništvo – poručio je na otvorenju ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Varaždinski župan Radimir Čačić kazao je kako je Varaždinska županija, osim grada Zagreba, najveći izvoznik.

– Imamo najveći udio u Hrvatskoj u izvozu, 6,4%. Nitko drugi nije ni blizu. Kao proizvodna regija, u obrtu smo izuzetno jaki. Nažalost, plaće nam nisu ni blizu tomu što doprinosimo. Ovakav sajam je uvijek atraktivan, uvijek dobrodošao – poručio je Čačić.

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok rekao je kako je ove godine prisutno više izlagača, a i sajam je produžen za jedan dan.

– Grad je glavni pokrovitelj i financijski, organizacijski i logistički pomaže i podupire. Zato smo i radili Kapucinski trg da može ugostiti ovako velike sajamske priredbe. Činjenica da svake godine imamo sve više izlagača svjedoči tome da ovakav sajam ima smisla, pogotovo ako je povezan s nekakvom gastro ponudom, glazbom, zabavnim sadržajima… Ljudima to treba. Trebamo svi izaći van što više, proizvoditi što više, trošiti što više, družiti i vjerujem da su ovakvi sajmovi dobra prilika za to – rekao je varaždinski gradonačelnik.

U ime organizatora obratio se Nenad Kumrić naglasivši kako je sve organizirano u nepuna tri tjedna.

– Čak tri županije – Varaždinska, Međimurska i Krapinsko-zagorska izlažu ovdje i daju svojim poduzetnicima i obrtnicima da pokažu ono što imaju i razmijene iskustva i usluge – rekao je Kumrić.

Na otvorenju Gospodarskog sajma u Varaždinu prisustvovao je i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

U cjelodnevnom zabavno glazbenom programu na velikoj otvorenoj pozornici 19., 20. i 21. lipnja nastupit će razna Kulturno umjetnička društva, tamburaški sastavi, plesni klubovi, Društvo naša djeca, CTK Varaždin, limene glazbe, klape, ženske vokalne skupine i mnogi drugi. U večernjem terminu od 20.00. sati na pozornici će se odvijati North West Fest u organizaciji Udruge Festival sva tri dana.

m.furlan/sjever.hr 19.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.