Now Reading:
ZABOK: Besplatne radionice osnaživanja žena
Full Article 3 minutes read

ZABOK: Besplatne radionice osnaživanja žena

U sklopu Nacionalne kampanje osnaživanja žena “Sofija” u Zaboku će se održati besplatna radionica namijenjena nezaposlenim ženama koje su doživjele bilo koji oblik nasilja. Datumi održavanja su 17., 18. i 19.06.2020. od 9.00 do 15.00 sati.

Nacionalna kampanja osnaživanja žena „Sofija“ radi na aktivnom osnaživanju i osposobljavanju žena za nošenje s izazovima u društvu u kojem živimo te njihovom osposobljavanju za aktivnije sudjelovanje na tržištu rada. Stavlja naglasak na važnost umrežavanja i povezivanja institucija koje su uključene u sustav suzbijanja i prevencije nasilja nad ženama – policije, sudstva, socijalnih službi, organizacija civilnog društva i samih žrtava nasilja.

Cjelokupan program doprinijet će osobnom razvoju, podršci i osnaživanju nezaposlenih i zlostavljanih žena. Svi elementi projekta svojevrstan su alat komunikacije, socijalnog uključivanja, savjetovanja i dostupnosti za sve dionike te će doprinijeti povećanju javne svijesti o problematici, a ujedno i prilika za bolju budućnost za nezaposlene i zlostavljane žene.

– Tri dana ćemo se družiti, osnaživati, podržavati i zajedno raditi na unaprjeđenju socijalnih i komunikacijskih vještina, asertivnosti, naših prezentacijskih i pregovaračkih vještina. Naučit ćemo pisati kvalitetnije životopise i pripremat ćemo se za uspješne intervjue za posao. Sve ovo će pomoći da vam se lakše otvore prilike za ravnopravno sudjelovanje na tržištu rada. Dodatno ćemo se osnažiti i vratiti samopouzdanje na radionicama samoobrane temeljene na Krav Maga borilačkoj vještini koje će vam dati dodatnu sigurnost. Ovom radionicom želimo potaknuti osobni razvoj, pružiti podršku i osnažiti nezaposlene i zlostavljane žene. Zajedno možemo doprinijeti povećanju javne svijesti o ovoj problematici jer, još uvijek, velik broj naših građana smatra kako je nasilje nad ženama svakodnevna situacija. Posljedice zlostavljanja nisu samo fizičke i psihičke. Uključuju i nisku razinu samopoštovanja, socijalno isključivanje i niz izazova koji utječu na svakodnevni život – poručili su organizatori.

Prijave na radionicu na https://sofija.hr/sofija/prijava-na-besplatnu-radionicu/

 Više o radionicama možete saznati ovdje

www.sjever.hr/krapina.hr 12.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.