Now Reading:
TURISTIČKA ZAJEDNICA I HPD IVANČICA Elektroničko predstavljanje knjige „Ivanečko planinarstvo“
Full Article 2 minutes read

TURISTIČKA ZAJEDNICA I HPD IVANČICA Elektroničko predstavljanje knjige „Ivanečko planinarstvo“

„Ivanečko planinarstvo“ – naslov je knjige koju je izdala Turistička zajednica grada Ivanca, a koja je posvećena jubilarnoj 120. obljetnici planinarstva u Ivancu.

Njeni inicijatori i realizatori su TZ Ivanec i ivanečko Hrvatsko planinarsko društvo Ivančica.

-Knjiga je tiskana još lani i planirali smo je predstaviti na javnoj promociji u ožujku ili travnju. No, zbog aktualne epidemiološke situacije predstavljamo je elektroničkim putem. U njoj se mogu naći i neke, sasvim nove teme s dosad nepoznatim povijesnim činjenicama. Uvjeren sam da će se knjiga svidjeti planinarima i svima onima koji poštuju ljepote i vrijednosti naše gore. A namijenjena je svima – izletnicima i turistima, ustanovama i institucijama. Posebnu zahvalu upućujem gradonačelniku Batiniću koji je prepoznao ovu ideju i od samog početka joj pružio podršku – izjavio je voditelj Ureda TZ-a Boris Jagetić Daraboš, urednik i suradnik u knjizi.

Potporu ovome projektu dali su Hrvatska turistička zajednica i TZ Grada Ivanca u sklopu financijske participacije na opremanju i postavljanju turističkih informativnih ploča. Organizatori su uputili zahvale suradnicima na pripremljenim prilozima i pruženoj pomoći i to: Zrinki Miljan, Suzani Jagić, Sonji Poljak, Marini Držaić, Ljiljani Risek, Eduardu Kušenu, Dubravku Šinceku, Ivanu Borovečkom i Borislavu Kušenu.

Atraktivan izgled knjiga duguje fotografijama koje su ustupili Zdenko Horvat, D. Šincek, Darko Vurušić, Marijan Friščić i Tomislav Jagetić Daraboš.
Recenzent knjige je dr. sc. Vladimir Huzjan, Upravitelj Zavoda za znanstveni rad HAZU u Varaždinu.

Knjigu je na engleski jezik prevela Sanja Županić, a lektorirala ju je Isidora Vujašević. Sunakladnik knjige je tiskara Mini-print-logo iz Varaždina.
Informacije oko nabave knjige mogu se dobiti u tiskari Mini-Print-Logo (098 267 176), u HPD-u Ivančica (098 903 1833, 095 862 5504) te, za potrebe promotivnih aktivnosti, u Turističkom uredu Ivanec (098 395 027).

Među fotografijama su i neke vrijedne povijesne fotografije iz privatne kolekcionarske zbirke B. Jagetića Daraboša, među kojima posebno treba istaknuti fotografiju Ivančana u podnožju Piramide (P. Jagetić), zatim sliku iz 1967. godine na kojoj je u prvom planu Adalbert Georgijević, pa pločicu za planinarski štap iz 1929. godine kao i više recentnih fotografija iz planinarskog života.

Input your search keywords and press Enter.