Now Reading:
Tri godine mandata gradonačelnika Mišela Jakšića: “Lijepo je znati da imaš povjerenje u gradu veličine i značaja Koprivnice”
Full Article 3 minutes read

Tri godine mandata gradonačelnika Mišela Jakšića: “Lijepo je znati da imaš povjerenje u gradu veličine i značaja Koprivnice”

Svečanost potpisivanja povodom stupanja na dužnost gradonačelnika Grada Koprivnice Mišela Jakšića i njegovih zamjenica Ksenije Ostriž i Melite Samoborec održana je 9. lipnja 2017. godine.

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Koprivnice održana je 21. lipnja 2017. godine koju je po ovlaštenju Vlade Republike Hrvatske sazvala predstojnica Ureda državne uprave Elizabeta Repić Perković. Konstituirajuća sjednica započela je izborom i izvješćem Mandatnog povjerenstva o provedenim izborima za Gradsko vijeće Grada Koprivnice i izabranim članovima Gradskog vijeća na izborima održanim 21. svibnja 2017. godine. Nakon svečanog dijela u nastavku sjednice izabrani su predsjednik i članovi Odbora za izbor i imenovanja te predsjednik i potpredsjednici Gradskog vijeća. Za predsjednika Gradskog vijeća izabran je Ivan Pal.

Tri godine kasnije, 5. lipnja 2020., na konferenciji za medije gradonačelnik Mišel Jakšić predstavio je rezultate dosadašnjeg rada uz kojeg su bile njegove zamjenice Ksenija Ostriž i Melita Samoborec. Konferenciji su prisustvovali i svi gradski pročelnici te predstavnici Uprave Komunalca.

Na početku je gradonačelnik Mišel Jakšić zahvalio građanima na povjerenju i podršci koju su njemu i timu dali u protekle tri godine, a nije se zaboravio zahvaliti ni svim kritičarima koji samo daju dodatnu snagu za još boljim i bržim radom ovog tima. Posebno se zahvalio predsjedniku Gradskog vijeća profesoru Ivanu Palu, na mudrosti i bogatom iskustvu koje je donio ovom timu, svim zaposlenicima Gradske uprave na radu, podršci i razumijevanju, pogotovo u zadnjih nekoliko mjeseci, gradskim vijećnicima, svim gradskim tvrtkama i ljudima koji su odlučili prihvatiti izazov na ovom putovanju.

-Lijepo je znati da imaš povjerenje u gradu veličine i značaja Koprivnice. Gradu koji doista jako puno znači u hrvatskim okvirima, a to nam je opet najbolje pokazala i ova situacija s koronavirusom. Sigurno je da smo si, na temeljima koje smo imali kad smo dolazili, dali jako puno truda da sve ono što imamo dobro sačuvamo i razvijamo, ali isto tako da putem popravimo neke stvari s kojima nismo bili zadovoljni i da ponudimo još neke nove razvojne mogućnosti za naš grad, za našu Koprivnicu – kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

U protekle tri godine postavljeni su visoki standardi i zadano je nekoliko ciljeva kojima je stvoren prostor za jedan novi razvojni ciklus grada Koprivnice.
-Nakon svega, vjerujem da smo uspjeli naći ravnomjernost, dovoljno sredstava i snage da razvijamo naš grad kroz nove projekte, stabiliziramo određene financijske tokove i da time stvorimo preduvjete za još veće i jače izazove koji su pred nama u budućnosti – zaključio je Jakšić.

Mediji su upoznati sa svim projektima koje je ova gradska vlast provela u protekle tri godine te onima koji si u tijeku i koji su u planu. Radi se o komunalnim projektima, ulaganjima u odgoj i obrazovanje, poduzetništvo, kulturu, demografiju i socijalnu skrb te EU projekte po kojima smo i dalje grad lider po povlačenju sredstava u Republici Hrvatskoj.

Detaljan popis projekata trogodišnjeg mandata gradonačelnika Mišela Jakšića možete pronaći ovdje.

www.sjever.hr

06.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.