Now Reading:
Župan Kolar u PŠ Lepa Ves: Naše je opredjeljenje ulaganje u obrazovanje, ne samo u matične, već i u područne škole
Full Article 4 minutes read

Župan Kolar u PŠ Lepa Ves: Naše je opredjeljenje ulaganje u obrazovanje, ne samo u matične, već i u područne škole

Povodom obilježavanja Dana grada Donje Stubice, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar danas je u društvu gradonačelnika Nikole Gospočića obišao područnu školu Lepa Ves.

Riječ je o školi izgrađenoj još 1911. godine, a trenutno je pohađa 17 učenika. Zbog starosti, školska zgrada više nije bila adekvatna za kvalitetno odvijanje nastave pa su obavljeni neophodni radovi koje je financirala Krapinsko-zagorska županija.
-Investirali smo 160 tisuća kuna u obnovu krovišta i uređenje kuhinje te dijela stolarije. Sada smo napravili dvoja vrata, a za ostalu stolariju je ravnateljica napravila troškovnik – rekao je župan Kolar i dodao:
-Dogovorili smo da ćemo ići i u sanaciju sanitarnih čvorova, tako da zaokružimo ovu priču ulaganja u školu koja ima 17 učenika. Broj učenika je kontinuiran i zadržat će se u sljedećih četiri, pet godina i vjerujemo da je to nastavak našeg opredjeljenja ulaganja u obrazovanje, ne samo u matične, već i u područne škole.

Prema županovim riječima, stolarija koju na školi treba završiti ne bi trebali koštati više od 150 tisuća kuna. Veći dio tog novca osigurat će se u proračunu za 2021. godinu, a manji dio od oko 60 tisuća kuna za sanaciju sanitarnog čvora osigurat će se još ove godine.

Ravnateljica Osnovne škole Donja Stubica Sonja Martinek pohvalila je suradnju s Krapinsko-zagorskom županijom koja je, prema njezinim riječima, uvijek pozitivna i puna razumijevanja.

-Tako smo i ušli u ovu investiciju krajem kolovoza i sanirali smo krov koji je bio dosta derutan. Ujedno smo i riješili pitanje kuhinje, promijenili smo instalacije i stavili novi namještaj, tako da smo ovu školsku godinu dočekali spremno– istaknula je ravnateljica.

Gradonačelnik Gospočić zahvalio je Krapinsko-zagorskoj županiji na ulaganju u školsku infrastrukturu.

-Grad svake godine pokušava pratiti ta ulaganja, tako da izdvajamo 50-ak tisuća kuna godišnje za našu osnovnu školu. Naša najveća investicija u zadnjih nekoliko godina je rekonstrukcija i dogradnja našeg dječjeg vrtića Bubamara u Donjoj Stubici gdje smo zahvaljujući natječaju Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju dobili sredstva od 4,9 milijuna kuna. Sklopili smo ugovor s našim lokalnim tvrtkama i krenuli u investiciju. 6. svibnja dobili smo minimalne tehničke uvjete za rad i od 11. svibnja su djeca u novom dijelu vrtića. Ukupna vrijednost projekta je oko 7 milijuna kuna – rekao je Gospočić.

Župan i gradonačelnik razgovarali su i o Društvenom domu koji su gradili mještani iz samodoprinosa, a izgrađen je na zemljištu škole.
-S obzirom da je Grad pripremio elaborate vezane uz energetsku obnovu, potrebo je da bude i vlasnik tog objekta. Gradonačelnik je podnio zahtjev na školski odbor koji će o tome raspravljati i donese li odluku da se taj objekt prenese nas Grad, Krapinsko-zagorska županija će dati svoju suglasnost, kako bi se Grad na njega uknjižio i kako bi se mogao javljati na natječaje i završiti Dom – rekao je Kolar.

Župan je tijekom posjeta povodom Dana grada uputio čestitku svim građankama i građanima Donje Stubice, „stare dame koja se spominje prvi put prije 812 godina”,a gradonačelnik Gospočić je naglasio kako se ove godine Dan grada slavi u skromnom okruženju, kako zbog epidemiološke situacije, tako i zbog potresa koji je pogodio ovo područje. Sredstva predviđena za proslavu prenamijenjena su za rješavanje situacije vezane uz koronavirus, ali i za pomoć građanima čije su kuće stradale u potresu.

Nakon područne škole Lepa Ves, župan Kolar obišao je i dječji vrtić u Donjoj Stubici.

ak/sjever.hr

05.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.