Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Vjetar, kiša, grmljavina, loša bioprognoza! Ipak, ima i dobrih vijesti!
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Vjetar, kiša, grmljavina, loša bioprognoza! Ipak, ima i dobrih vijesti!

Prognostičari za danas najavljuju loše vrijeme; kišu, pljuskove s grmljavinom i prilično jak vjetar u kopnenom području, a na Jadranu će biti još gore! Bioprognoza je loša, ali doista vrijedi ona „poslije kiše dolazi sunce” jer ljepši su dani na vidiku!

Danas će, najavljuju nam iz DHMZ-a, biti umjereno do pretežno oblačno s kišom i pljuskovima s grmljavinom te vjetrovito. Lokalno oborina obilna, osobito na Jadranu i uz njega, gdje je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme. Krajem dana sa sjeverozapada smirivanje. Puhat će umjeren, u gorju i jak jugozapadni vjetar. Na Jadranu jako do olujno jugo i južni vjetar, a prema večeri malo će oslabjeti.
Najniža jutarnja temperatura zraka od 13 do 17, na Jadranu od 17 do 20, a najviša dnevna uglavnom između 19 i 24 °C.

Izgledi vremena

U unutrašnjosti u dane vikenda djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a tek su lokalno mogući poslijepodnevni pljuskovi, uglavnom u gorju. U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u gorju u ponedjeljak ponegdje i vrlo jak. Jutra razmjerno svježa, a danju toplo, u nedjelju i vrlo toplo.
Na Jadranu u subotu i nedjelju djelomice ili pretežno sunčano, osobito u Dalmaciji, dok su na sjevernom Jadranu mogući rijetki pljuskovi. U ponedjeljak nestabilno uz pljuskove i grmljavinu, koji će biti izraženiji na sjevernom dijelu. Puhat će slabo do umjereno jugo, koje će u ponedjeljak mjestimice biti i vrlo jako. Temperatura zraka u postupnom porastu.

Biometeorološka prognoza za petak

Biometeorološke prilike će biti nepovoljne.u cijeloj zemlji. Loše opće stanje uz poteškoće sa snom, pojavu glavobolje, smanjenje koncentracije i radnog učinka, moguće je osobito kod meteoropata i kroničnih bolesnika. Najugroženiji bi mogli biti kronični bolesnici od krvožilnih i plućnih bolesti te reumatičari, koji bi mogli osjetiti daljnje pojačavanje tegoba vezanih uz njihove bolesti i biti pojačano osjetljivi na bolove, osobito na mjestima ranijih ozljeda i prijeloma.

ak/sjever.hr

0506.2020.

Input your search keywords and press Enter.