Now Reading:
Martinčević o odbijenici Županijskom placu: Jedna od najsramotnijih odluka gradonačelnika Čehoka
Full Article 3 minutes read

Martinčević o odbijenici Županijskom placu: Jedna od najsramotnijih odluka gradonačelnika Čehoka

Savjetnica župana i predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević u petak je na konferenciji za novinare komentirala što Grad Varaždin ne dozvoljava održavanje Županijskog placa.

– Sutra se na Franjevačkom trgu trebao održati Županijski plac s ključnom intencijom Županije da pomogne i potakne prodaju domaćih, poljoprivrednih proizvoda, kao i prodaju proizvoda naših obrtnika. Jednom od najsramotnijih odluka gradonačelnika Čehoka, u cijelom nizu što sramotnih što štetnih odluka za naš grad i građane, a sada i za našu županiju, Čehok je zabranio održavanje ove manifestacije – rekla je Martinčević.

Nastavila je da je, nakon stabilizacije situacije s koronakrizom i odlukom nacionalnog Stožera civilne zaštite od 27.5. da su dozvoljena okupljanja građana na javnim površinama do 500 osoba, Varaždinska županija ponovo odlučila pokrenuti Županijski plac svake druge subote u lipnju i srpnju. Na poziv se odazvao rekordan broj izlagača, njih 35. Dodala je da su u četvrtak dobili odbijenicu od Grada Varaždina s „lažnim navodima“.

– Grad se poziva na odluku gradskog Stožera civilne zaštite čije tumačenje je protivno odluci nacionalnog Stožera. Kao drugo je navedena manifestacija gradske Turističke zajednice „Ljeto u Varaždinu“, a Franjevački trg uopće nije predviđen kao lokacija te manifestacije. Kao treće, Grad nas je uputio na Gradsku tržnicu. A mi ovdje organiziramo potpuno besplatno za izlagače, o trošku Županije, a Gradska tržnica sve to naplaćuje – dodala je Martinčević.

Kazala je i da Grad Varaždin za svoje obrtnike i proizvođače domaćih proizvoda i hrane nije učinio ništa, dok je Županija osigurala potpore i poticaje te omogućavala promociju u Varaždinu, Hrvatskoj i inozemstvu.

Mi to našim izlagačima radimo besplatno, a Čehok na svojim manifestacijama, od kućica nadalje, masno naplaćuje. Sada iz čiste obijesti ide đonom na naše obrtnike, na naše male lokalne proizvođače domaće hrane i na naše poljoprivrednike – rekla je županova savjetnica zaključivši kada im sve pokušavaju pomoći, gradonačelnik se trudi da odmogne.

Martinčević je dodala da su dozvole u istim terminima dobili Beergarten i Gospodarski sajam na Kapucinskom trgu.

Tamara Šabić, iz OPG-a Pocedulić Dario iz Varaždina, naglasila je da će u organizaciji Varaždinske županije imati priliku ponuditi i reklamirati svoje proizvode. Ustvrdila je da je Grad Čakovec prošli vikend organizirao sajamsku manifestaciju, a Grad Varaždin ovu manifestaciju ne podržava. Tako svoje proizvode neće moći nuditi u Varaždinu, već će to morati činiti u drugim gradovima.

Županijski plac će se održati u atriju Županijske palače, sutra, u subotu od 8 sati.

n.kalajdžija / sjever.hr

05.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.