Now Reading:
Kolar o Stubičkoj zaobilaznici: „Neophodno je rasteretiti promet iz centra Oroslavja, Stubičkih Toplica, Donje i Gornje Stubice”
Full Article 2 minutes read

Kolar o Stubičkoj zaobilaznici: „Neophodno je rasteretiti promet iz centra Oroslavja, Stubičkih Toplica, Donje i Gornje Stubice”

kolar press

Prilikom obilaska grada Donje Stubice, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar osvrnuo se na izgradnju Stubičke zaobilaznice.

-U ponedjeljak ćemo u Županiji imati sastanak vezan za Stubičku zaobilaznicu za koju smo obećali da ćemo ju projektirati, izvaditi građevinsku dozvolu i pripremiti svu dokumentaciju i predati Hrvatskim cestama kako bi mogli dogovarati dinamiku izgradnje. Stubica je gospodarski i turistički jak kraj sa sjajnim potencijalom i neophodno je da rasteretimo promet iz centra Oroslavja, Stubičkih Toplica, Donje i Gornje Stubice i da napravimo jednu modernu zaobilaznicu u rangu brze ceste – rekao je župan Kolar dodavši da će se time rasteretiti središta i podići razinu prometne sigurnosti na jednu višu razinu, a s druge strane će dati jedan novi zamah gospodarstvu.

Gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić izrazio je zadovoljstvo nastavkom suradnje sa županijom, ocijenivši je doličnom.

-Svake godine imamo određeni projekt koji obavimo zajedno, od suradnje sa ŽUC-om, suradnje sa Zavodom za prostorno uređenje koji je radio ovu stubičko-oroslavsku obilaznicu na koju smo izrazito ponosni. Već 40 godina se o toj obilaznici u Stubici govori, ali nikad nije stavljena u prostorno-plansku dokumentaciju. Dokumentacija je pri kraja, mi smo u izmjeni prostornog plana, tako da će prvi puta ta cesta biti ucrtana, a ja se nadam da ćemo uskoro i krenuti s realizacijom – rekao je Gospočić i dodao:
-Kroz Stubicu je izrazito gust promet, svi gospodarski subjekti se nalaze na jednoj cesti i ta bi cesta prema najavama trebala ići u rekonstrukciju u narednom periodu od godine dana, tako da ćemo imati velikih problema s prometom u samom centru Donje Stubice.

m.furlan/sjever.hr

05.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.