Now Reading:
ZATIŠJE PRED BURU Danas uglavnom suho i vrlo toplo, uskoro obilna kiša i grmljavina
Full Article 2 minutes read

ZATIŠJE PRED BURU Danas uglavnom suho i vrlo toplo, uskoro obilna kiša i grmljavina

Ako ste imali planove za aktivnosti na otvorenome, predlažemo da za to iskoristite današnji dan jer pred vratima je snažnija promjena koja bi u mnoge dijelove Hrvatske mogla donijeti pravo nevrijeme

Prema predviđanjima DHMZ-a, danas će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima i vjetrovito. Povremene kiše te pljuskova bit će ponajprije na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima. Puhat će umjeren do jak jugozapadni vjetar koji na udare može biti i olujan, osobito u zapadnim krajevima, a na Jadranu jako i olujno jugo.
Najniža jutarnja temperatura uglavnom od 15 do 18, u gorju i niža, a najviša dnevna većinom između 22 i 27 °C.

Izgledi vremena

U petak umjereno i pretežno oblačno s kišom i pljuskovima s grmljavinom, pri čemu će oborina mjestimice biti obilna te se ne može isključiti ni mogućnost grmljavinskog nevremena, osobito na Jadranu i u područjima uz njega.
U subotu smanjenje naoblake uz malo kiše još uglavnom na sjevernom Jadranu. Bit će vjetrovito uz umjeren i jak, na udare olujan jugozapadni vjetar, na Jadranu i jako i olujno jugo i južni vjetar. Krajem petka vjetar će malo oslabjeti, a u nedjelju jugo ponovno u jačanju.
Danju postupno toplije.

Biometeorološka prognoza za četvrtak

Biometeorološke prilike će se pogoršavati u cijeloj zemlji. Uz južinu, bi osim meteoropata i kroničnih bolesnika, i neki manje osjetljivi ljudi mogli biti razdražljivi, slabije koncentracije i slabijeg raspoloženja te imati poteškoće sa snom. Kronični bolesnici mogli bi imati pojačane tegobe vezane uz bolesti od kojih inače pate.

ak/sjever.hr/dhmz

04.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.