Now Reading:
LEPOGLAVA Dodijeljene 24 jednokratne gradske novčane potpore za novorođene
Full Article 2 minutes read

LEPOGLAVA Dodijeljene 24 jednokratne gradske novčane potpore za novorođene

Grad Lepoglava nastavlja s podjelom jednokratnih novčanih potpora obiteljima s novorođenom djecom. Iako je običaj bio za sretne obitelji ovom prigodom organizirati prijem u gradskim prostorima, ovog puta zbog zaštite obitelji i djece od potencijalne ugroze izazvane epidemijom virusa COVID-19, jednokratne novčane potpore isplaćene su na tekuće račune roditelja koji su ostvarili pravo na potporu.

Ukupno je uplaćeno 24 novčanih potpora za 24 novorođene djece među kojima je devet djevojčica i 15 dječaka. Ukupan iznos ovom prigodom uplaćenih potpora iznosi 45.500 kuna.

-Nastavljamo s ovom demografskom mjerom kojom nastojimo pomoći obiteljima prilikom rođenja djeteta, ali i kako bismo im pokazali da Grad Lepoglava već na samom početku njihova životnog puta stoji uz njih. Koliko nam je stalo da pomognemo mladim obiteljima i djeci najbolje se vidi ako se osvrnemo na aktivna gradilišta na području našeg grada. Naime, ulažemo značajna proračunska sredstva u uređenje i izgradnju čak dva dječja vrtića. Vrtići će uskoro biti dovršeni i na jesen otvoriti svoja vrata djeci. Među njima i za djecu iz obitelji kojima smo podijelili jednokratne novčane potpore. Provodimo i niz drugih demografskih mjera kao što su subvencioniranje pohađanja vrtića, a planiramo da u skoroj budućnosti pohađanje vrtića bude besplatno, zatim pomažemo djeci i tijekom njihova osnovnoškolskog obrazovanja te na njihovom daljnjem obrazovnom putu. Ovih smo dana pokrenuli i projekt izgradnje POS stanova u Lepoglavi kako bi osigurali stambeni prostor za mlade obitelji. Sve su to demografske mjere kojima želimo pomoći našim sugrađanima i tako osigurati budućnost našem gradu – istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

Inače, iznosi jednokratnih novčanih potpora koje se u Gradu Lepoglavi dodjeljuju novorođenima , ovise o tome o kojem se djetetu u obitelji radi. Potpora za prvo rođeno dijete u obitelji iznosi 1.500 kuna, za drugo 2.000 kuna, a za treće i svako sljedeće rođeno dijete 2.500 kuna.

www.sjever.hr

04.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.