Now Reading:
Grad Varaždin sufinancirat će prihvaćene projekte energetske obnove obiteljskih kuća s 15%
Full Article 2 minutes read

Grad Varaždin sufinancirat će prihvaćene projekte energetske obnove obiteljskih kuća s 15%

grad varazdin

Grad Varaždin uključuje se u sufinanciranje energetske obnovu obiteljskih kuća, rečeno je to na današnjoj konferenciji za medije.

U suradnji sa Regionalnom energetskom agencijom Sjever, Grad je još početkom godine započeo aktivnosti u svrhu pomoći građanima koji se žele prijaviti na nacionalni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća pružanjem tehničkog savjetovanja i informiranja te održavanjem javnih tribina.

Osim pomoći u pripremi dokumentacije, Grad će sufinancirati prihvaćene projekte energetske obnove obiteljskih kuća, odnosno obnovu fasade i krovova te zamjenu stolarije, s 15% iznosa.

– Kad naši građani ostvare sredstva od Fonda, 15% dat će Grad Varaždin. S obzirom da je najviši iznos troškova 100 tisuća kuna, 60 tisuća će dati Fond, 15 tisuća Grad, a građanima će ostati samo 25 tisuća, odnosno 1/4. Mislimo da je to dobar pokazatelj koliko Grad želi pomoći sugrađanima i ostvariti Zelenu agendu – rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.

Pozvao je građane da iskoriste tehničku pomoć REA-e Sjever u provjeri kompletnosti dokumentacije na temelju koje će se moći prijaviti na poziv za energetsku obnovu.

grad varazdin

Tomislav Bogović, pročelnik UO za EU projekte, upravljanje imovinom i gospodarstvo dodao je kako se očekuje veliki interes jer se na sama savjetovanja javilo već 365 osoba.

– Kako smo na početku godine krenuli s aktivnostima preko REA-e, velik dio građana već je pripremio dokumentaciju. A kad i ostvare ta sredstva preko Fonda, mislim da će biti veliki problem s izvođačima. Pa se i tu namjeravamo uključiti, radimo sada etalon kvalitetnih izvođača radova da možemo građanima preporučiti – naglasio je Bogović.

Projekti će se sufinancirati po principu povrata sredstava nakon provedenog projekta i odobrenja istog od strane Fonda, a za ovaj je program osigurano ukupno 500.000 kuna.

grad varazdin

m.furlan/sjever.hr 02.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.