Now Reading:
Mali Zagorci žele u školu. U Krapinsko-zagorskoj čak 91 posto učenika razredne nastave sjelo ponovo u školske klupe
Full Article 2 minutes read

Mali Zagorci žele u školu. U Krapinsko-zagorskoj čak 91 posto učenika razredne nastave sjelo ponovo u školske klupe

Prvog dana obavezne škole u “novom normalnom”, u klupe je sjelo oko 125.000 učenika razredne nastave. Prema podacima ministrice Blaženke Divjak, riječ je o 80 posto ukupnog broja učenika od 1. do 4. razreda, što je gotovo dvostruko više od broja koji su sugerirale ankete provođene među roditeljima.

Najveći odaziv, i to od čak 94 posto, bio je u Brodsko-posavskoj i Varaždinskoj županiji, a na začelju je Grad Zagreb, u kojem je, prema ministričinim podacima, došao 61 posto ukupnog broja učenika, a prema gradskim – njih tek nešto više od 50 posto – donosi Jutarnji.hr.

Po broju osnovnoškolaca, ućenika razredne nastave, koji su u ponedjeljak došli na nastavu među vodećima je i Krapinsko-zagorska županija. Od 4.656 učenika u školske klupe sjelo je njih 4.232 ili 91 posto.

Osim nastavka škole za razrednu nastavu nastavlja se i upis u prvi razred osnovne škole.

– Stigla je preporuka Ministarstva da se, osim onog dijela sistematskih pregleda i onaj dio koji se tiče psiho-fizičkog stanja djece, u našim osnovnim školama nastavljaju sve aktivnosti. O tome se informacije nalaze na našim web stranicama i prema upisnom području na stranicama svake osnovne škole – istaknula je zamjenica župana Jasna Petek.

Odvijaju se i aktivnosti pripreme u srednjim školama vezano za osiguravanje svih preduvjeta i epidemioloških mjera za održavanje mature koja počinje 6. lipnja i održavanje završnih ispita za učenike i učenice strukovnih škola.

www.sjever.hr/Jutarnji.hr 26.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.