Now Reading:
GRAD IVANEC Počela sanacija dvaju klizišta u Prigorcu, radovi vrijedni blizu 700.000 kuna
Full Article 1 minutes read

GRAD IVANEC Počela sanacija dvaju klizišta u Prigorcu, radovi vrijedni blizu 700.000 kuna

ivanec sanacija klizista

Grad Ivanec pokrenuo je radove na sanaciji dvaju klizišta u Prigorcu (Jazvečine 1 i 2), koja su se aktivirala za velikih kiša u proljeće 2018. godine na nerazvrstanoj cesti Prigorec – Ivanečka Željeznica.

Radi se o velikim klizištima, od kojih je jedno razorilo cestu i njome onemogućilo promet pa je Grad mještanima omogućio pristup nekretninama na način da im je uredio šumski put iz pravca I. Željeznice.

– Riječ je o velikim klizištima, čija će sanacija trajati najmanje 1,5 mjeseci. Za potrebe sanacije izrađena je projektna dokumentacija temeljem koje se izvodi drenaža i gradi stepenasti nasip. Radovi će osobito biti zahtjevni na klizištu sa zapadne strane, koje se nalazi na izrazito nepristupačnom terenu i otežava pristup vozilima i strojevima – izjavio je gradonačelnik M. Batinić koji je s predstavnikom izvođača, tvrtke Krešo iz Krapinskih Toplica, obišao gradilište.

Sanacijski radovi vrijedni su blizu 700.000 kuna. Sa 60% ili 415.000 kuna sufinanciraju ih Hrvatske vode, dok ostatak sredstava osigurava Grad Ivanec.

sjever.hr 26.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.