Now Reading:
Četiri nova vozila za ispostave Doma zdravlja KZŽ – Kolar: „Jedna smo od županija koje najviše ulažu u uvjete i medicinsku opremu”
Full Article 3 minutes read

Četiri nova vozila za ispostave Doma zdravlja KZŽ – Kolar: „Jedna smo od županija koje najviše ulažu u uvjete i medicinsku opremu”

U Krapini je danas upriličena primopredaja četiri nova vozila za ispostave Doma zdravlja Krapinsko – zagorske županije. Ključeve vozila predao je župan Željko Kolar.

Ukupna vrijednost vozila je 1.225.000 kuna, istaknula je Nada Dogan, ravnateljica Doma zdravlja KZŽ.
Vozila samo kupili, to su četiri sanitetska vozila, dva iz naših vlastitih sredstava Doma zdravlja, dva iz decentraliziranih sredstava: 600 tisuća je iz decentraliziranih sredstava, a ostalo je dao Dom zdravlja. Iz decentraliziranih sredstava ide sanitetsko vozilo u Zlatar i Krapinu, a u Pregradu i Zabok ide iz vlastitih sredstava – objasnila je Dogan.

Župan Kolar zahvalio je svim medicinskim djelatnicima Doma zdravlja KZŽ i svim djelatnicima ostalih zdravstvenih ustanova koji su tijekom epidemije koronavirusa odradili, kako je istaknuo, lavovski posao.
-U jednom smo trenutku bili županija s najviše oboljelih po broju stanovnika, a sutra ćemo vjerojatno postati „corona free” županija. Od stotinjak preminulih u Hrvatskoj dva su bila iz Krapinsko-zagorske županije i još jednom izražavam sućut obiteljima preminulih. No situacija je mogla biti puno gora i teža zbog velikog broja domova za starije i nemoćne, obiteljskih domova koji djeluju na području naše županije i imaju 1.500 korisnika i više od 600 djelatnika. Medicinska služba odradila je „strašan” posao – istaknuo je župan te dodao:


-Smatram da smo prebrzo zaboravili što se događalo prije pet tjedana u Hrvatskoj, a imamo neke od susjednih zemalja koji na dnevnoj razini imaju više umrlih nego što smo mi imali ukupno. Te su nam zemlje izuzetno bitne zbog gospodarske situacije, ne samo zbog dolaska turista, nego i zbog kompletnog gospodarskog stanja u županiji, budući da smo mi izuzetno izvozno orijentirana županija i ovako dobra epidemiološka situacija ne garantira nam punu gospodarsku aktivnost jer smo ovisni o drugima.

Kolar je kazao i kako je siguran da su svi zadovoljni što Krapinsko- zagorska županija ulaže u Dom zdravlja.
-Moramo, prije svega, ulagati u ljude, u njihovo obrazovanje i u uvjete njihovog rada jer su njihova stručnost, požrtvovnost i predanost radu još uvijek iznad onoga što mi ulažemo u opremu, iako mogu reći da smo jedna od županija koja je sigurno pri vrhu u ulaganju u uvjete i medicinsku opremu na području čitave Republike Hrvatske. Ovdje se pokazalo da su se naši ljudi brzo prilagodili novim uvjetima i dali sve od sebe, zato mi je drago da ćemo im poboljšati uvjete rada – zaključio je župan Kolar.

Primopredaji vozila nazočio je i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović
-S obzirom na to da ovdje u Krapini nema bolnice, svi smo ovdje oslonjeni i na hitnu medicinsku pomoć i na Dom zdravlja kroz sve ambulante, ali i specijalistiku. Ovo je vrijedna stvar koja je došla ovdje u Krapinu jer je sanitet pomoć za sve one koji možda idu na dijalizu, trebaju prijevoz jer su stari i nemoćni i nemaju svoja vozila – rekao je Gregurović.

ak/sjever.hr

26.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.