Now Reading:
Većina čakovečke djece od danas ponovo u svojim vrtićima i školama
Full Article 2 minutes read

Većina čakovečke djece od danas ponovo u svojim vrtićima i školama

Od danas dječji vrtići i osnovne škole za niže razrede u cijeloj zemlji vratili su se u normalni režim rada. U čakovečkim osnovnim školama i vrtićima već su se prošli tjedan pripremili za prihvat djece, naravno uzimajući u obzir preporučene epidemiološke mjere.

U redovne osnovne škole kojima je Grad Čakovec osnivač, učenici nižih razreda vratili su se u školske klupe u velikom broju. Bez Umjetničke škole „Miroslav Magdalenić“ u kojoj se nastava još uvijek nije počela odvijati na „klasični način“, u preostalih šest osnovnih škola s područja Grada Čakovca danas je bilo 84,99 posto ukupnog broja djece, odnosno 850 učenika. Nešto manje učenika se na nastavu vratilo u Centru za odgoj i obrazovanje te u Osnovnoj školi Kuršanec, dok su u I., II. i III. osnovnoj školi Čakovec te u Osnovnoj školi Ivanovec, gotovo sva djeca u školi. Najveća polaznost je upravo u školi Ivanovec gdje na nastavu nije došao samo jedan učenik..

U predškolskim ustanovama, od 1.289 redovno upisane djece, od danas ih je u sedam dječjih vrtića i jednom Obrtu dadilja, ukupno 785, što je znatno povećanje u odnosu na protekla dva tjedna. U dječjim vrtićima kojima je osnivač Grad Čakovec, „Cvrčak“ i „Cipelica“ je 337, odnosno 274 djece ukupno u svim jasličkim i vrtićkim skupinama glavnih i područnih odjela. Što je oko 60 posto upisanih.

www.sjever.hr

25.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.