Now Reading:
ENERGETSKI OBNOVLJENA ŠKOLA U KUMROVCU Kolar: “Ove investicije su dokaz koliko znači ulazak Hrvatske u EU”
Full Article 3 minutes read

ENERGETSKI OBNOVLJENA ŠKOLA U KUMROVCU Kolar: “Ove investicije su dokaz koliko znači ulazak Hrvatske u EU”

kumrovec osnovna škola

Završeni su radovi na energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole Josipa Broza u Kumrovcu, projektu vrijednom 6,18 milijuna kuna.

Preko europskih fondova osigurano je 3,4 milijuna, preko Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova 1,6 milijuna, dok je ostatak od 1,87 financirala Krapinsko-zagorska županija.

Župan Željko Kolar izrazio je zadovoljstvo što je danas puno vedrija atmosfera za što su zaslužni učenici koji su se vratili u klupe. Kazao je i kako je, prema informacijama ravnateljice, od 81 učenika njih 74 došlo u školu.

– Škola bez djece je prazna zgrada, a s djecom je odgojno-obrazovna institucija koja je izuzetno bitna jer bez dobrog obrazovanja nema ni dobrog gospodarstva, ni razvoja društva – kazao je župan Kolar dodavši kako je koronavirus donio i nešto dobro, a to je dokaz da Hrvatska može puno te da online nastavom možemo biti bolji od većine zemalja u Europi te da su se i djeca i roditelji morali više zbližiti sa školom da bi mogli raditi na ovakav način.

kumrovec osnovna škola

– Ove investicije su dokaz koliko znači ulazak Hrvatske u EU. Bez ovog Operativnog programa konkurentnost i kohezija mi ne bi mogli ući u takve velike investicije jer sve su naše energetske obnove velike, između 6 i 9 milijuna kuna – rekao je Kolar naglasivši kako si to sami, kao osnivači škola, ne bi mogli priuštiti.

Dosad su obnovljene dvije škole, a do početka nove školske godine završit će se energetska obnova još četiriju škola.

Pročelnica upravnog odjela za javnu nabavu i europske fondove Krapinsko-zagorske županije Vlatka Mlakar kazala je kako je cilj projekta ušteda toplinske energije koja će biti ostvarena u iznosu od 59,77 posto.

kumrovec osnovna škola

Saša Bardak iz Regionalne energetske agencije SZ Hrvatske koja je vodila upravljanje projektom, dodao je kako se iz energetskog razreda E došlo u razred C. Time će se troškovi ove škole koji su godišnje iznosili preko 200 tisuća kuna smanjiti za 60 posto, a znatno će se povećati i krajnja udobnost kako djelatnicima škole, tako i učenicima.

kumrovec osnovna škola

Načelnik Kumrovca Robert Šplajt izrazio je zadovoljstvo što su završeni radovi na projektu koji je bio prijeko potreban.

– Naša djeca su time dobila toplu, funkcionalnu školu dostojnu školovanja 21. stoljeća i vjerujem da ćemo i mi kao općina to popratiti, a pratimo već i s ostalim radovima oko škole i dječjeg vrtića. Nadam se da će takvih projekta koji znače boljitak u cijeloj našoj zajednici biti još i da ćemo tako zadržati ljude i u malim mjestima.

Školu u Kumrovcu pohađaju i učenici iz općine Zagorska sela. Načelnica Ksenija Krivec Jurak podsjetila je da se radi o projektom udruživanju osnovnoškolskog obrazovanja.

– Pozdravljam i izražavam zadovoljstvo energetskom obnovom koja će pružati kvalitetnu uslugu osnovnoškolstva našoj djeci, što je prioritet jer na mladima ostaje svijet, a obrazovanje je jedna od ključnih stavki – rekla je načelnica.

kumrovec osnovna škola

Željka Töpfer, ravnateljica škole, poslala je zaključnu poruku:

– Kad sve ovo završi, ostaje obveza naše škole da u ovoj ljepotici u prošlosti gradimo školu budućnosti.

kumrovec osnovna škola

m.furlan/sjever.hr 25.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.