Župan Posavec zahvalio građanima: Međimurje županija s najmanje zaraženih po broju stanovnika

Matija Posavec

Gotovo četrdeset dana epidemiološka situacija u Međimurskoj županiji je izrazito povoljna. Proteklih 38 dana nema novooboljelih i 14 dana je Međimurje bez aktivno oboljelih osoba te je i dalje korona free županija.

Župan Međimurske županije Matija Posavec zahvalio je svim građankama i građanima Međimurja na poštivanju mjera i striktno pridržavanje uputa te je pohvalio rad i zahvalio svim zdravstvenim ustanovama, županijskom i gradskim i općinskim stožerima civilne zaštite te svim volonterima.

„Svakodnevno dolazi do popuštanja mjera, a u ponedjeljak se u naše škole vraćaju učenici. Nakon dva mjeseca od prve oboljele osobe u Međimurju, bilježimo 38 dana bez novooboljelih, 14 dana korona free županije te sa sedam oboljelih na 100.000 stanovnika Međimurje je županija s najmanjom incidencijom u Republici Hrvatskoj. Epidemiološka situacija u Međimurju je odlična, a što se tiče statistike u Međimurskoj županiji do danas je obavljeno 950 testiranja, imali smo 7 oboljelih osoba (i jednu koja se statistički vodi u Međimurju, odnosno na jednu oboljelu osobu, napravljeno je 136 testiranja. Nitko nije bio na respiratoru i nismo imali preminulih. Život svih nas se polako normalizira, no da bismo održali takvu povoljnu epidemiološku situaciju, svi se trebamo i nadalje odgovorno ponašati”, rekao je župan Posavec.

Josip Grivec

Načelnik Stožera civilne zaštite Međimurske županije Josip Grivec kazao je da je situacija u Hrvatskoj i u Međimurskoj županiji odlična te da će i dalje biti niz popuštanja mjera kako je rečeno na jutarnjoj koordinacija sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske.

„Hrvatski zavod za javno zdravstvo izraditi će preporuke s odgovarajućim epidemiološkim okvirom za održavanje privatnih i poslovnih catering okupljanja, uključujući i vjenčanja, proslave i domjenke, s ciljem da se omogući organizacija rada tih djelatnosti počevši od 27. svibnja 2020. Također, od 27. svibnja 2020. predviđeno je da bi se u zatvorenim prostorima omogućilo 100 posjetitelja, a u vanjskim prostorima 300 posjetitelja. Daljnje popuštanje mjera će ovisiti o epidemiološkoj situaciji. Tijekom sastanaka spomenuto je da će od 30. svibnja 2020. omogućiti natjecanja na otvorenome bez publike uz epidemiološki okvir Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji će u međuvremenu biti objavljen.“

sjever.hr 23.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.