Now Reading:
Zagreb: Javni poziv stručnjacima za procjenu šteta od potresa
Full Article 3 minutes read

Zagreb: Javni poziv stručnjacima za procjenu šteta od potresa

Grad Zagreb raspisao je Javni poziv za sastavljanje Popisa stručnih osoba za procjenu šteta od potresa, koje će pregledavati i procjenjivati prijavljenu štetu.

“Da bismo u što kraćem roku pregledali i procijenili prijavljenu štetu na objektima, 21. svibnja smo raspisali Javni poziv za stručnjake građevinske i/ili arhitektonske struke s najmanje tri godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima koji bi kao vanjski suradnici na terenu obilazili oštećene objekte. Poziv traje 15 dana, a zadnji dan za prijavu je 5. lipnja”, ističu u Gradu Zagrebu.

Stručno povjerenstvo će kod pregleda objekata i opreme zapisnički konstatirati štete te će imati zadaće: pružanje stručne pomoći Gradskom povjerenstvu Grada Zagreba pri procjeni šteta od prirodnih nepogoda; pregled i fotodokumentiranje štete na licu mjesta sukladno prijavi u registar šteta; procjena štete sukladno Pravilniku o registru šteta od prirodnih nepogoda; ispunjavanje zapisnika; dostava izvješća o pregledanom objektu i izvršenoj procjeni štete nadležnom povjerenstvu.

Stručna osoba za procjenu šteta ima pravo na naknadu u bruto iznosu od 150 kuna po satu rada. Sa osobom koja bude imenovana u Stručno povjerenstvo, sklopit će se ugovor radi reguliranja njezinih prava i obveze, kažu u Gradu.

Iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u petak podsjećaju da su još 25. ožujka pozvali sve čija je imovina oštećena u potresu da ju prijave putem PN obrasca do 6. svibnja.

Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta podnijelo je Prvu procjenu putem Registra šteta, a u njemu je evidentirano 30.500 prijava.

Prvu procjenu šteta podnosi oštećenik nakon čega treba pregledati prijavljeni objekt te napraviti zapisnik o utvrđenoj šteti prema formuli koja je propisana pravilnikom.

Svi detalji Javnog poziva kao i popis dokumentacije koju je potrebno poslati uz prijavu, mogu se naći na linku:https://www.zagreb.hr/javni-poziv-za-sastavljanje-popisa-strucnih-osoba-/158316

www.sjever.hr Izvor Hina 23.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.