Now Reading:
Ravnatelj čakovečke bolnice Novinščak: „Postepeno se relaksiraju mjere, ali ne smijemo zaboraviti da je virus još uvijek prisutan!“
Full Article 2 minutes read

Ravnatelj čakovečke bolnice Novinščak: „Postepeno se relaksiraju mjere, ali ne smijemo zaboraviti da je virus još uvijek prisutan!“

Tomislav Novinščak

Izuzetno povoljna epidemiološka situacija u Međimurskoj županiji nije nastala slučajno, već je rezultat predanog rada i zalaganja svih zdravstvenih ustanova, policije, civilne zaštite, vatrogasaca te jedinica lokalne samouprave, a sve pod okriljem županijskog Stožera civilne zaštite.

Istaknula je to uvodno specijalist epidemiolog Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije dr. Višnja Smilović te bez obzira na situaciju, moli građane da se i dalje pridržavaju mjera fizičke distance, osobne higijene ruku te da nose maske.

Višnja Smilović

Ravnatelj županijske bolnice Čakovec dr. Tomislav Novinščak istaknuo je da Stručno vijeće polako vraća u uobičajeni način rada sve odjele ŽB Čakovec.

„Postepeno se relaksiraju mjere, ali ne smijemo zaboraviti da je virus još uvijek prisutan. Zaključno s jučerašnjim danom, reaktivirano je 73% ŽB Čakovec. Ispred bolnice će i dalje biti postavljen trijažni šator, ali molim sve sugrađanke i sugrađane da se i dalje pridržavaju svih propisanih mjera.“

Zaštita zdravlja starijih osoba trenutačno je najveći prioritet, a koji su domovi za starije osobe Međimurske županije do sada vrlo uspješno odradili.

„Od ponedjeljka 18. svibnja dozvoljeni su posjeti korisnicima sukladno Uputama za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID – 19 za pružatelje izvaninstitucijskih socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi. Članovi obitelji i korisnici zasigurno se, nakon dužeg vremena, jako raduju jedni drugima, ali molimo vas da ih upozorite kako je njihovo ponašanje od presudne važnosti za zdravlje njihovih najmilijih, ali i djelatnika domova koji brinu o njima. Iako su mjere u RH puno blaže, rizik od epidemije još uvijek postoji, a njega možemo svesti na najmanju mjeru odgovornim ponašanjem. Molim vas da posjete prilagodite vašim mogućnostima i standardima kvalitete u vašoj ustanovi. Procijenite rizike svoje ustanove i prema tome utvrdite protokol postupanja u navedenoj situaciji. Tim za kontrolu provedbe Uputa i dalje će raditi na terenu. Zaštitna oprema bit će vam po treći put dostavljena tijekom sljedećih dana.“, kazala je pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonja Tošić Grlač.

Sonja Tošić Grlač

sjever.hr 23.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.