Now Reading:
Ove godine virtualna Maturantika: „fešta” za 2.000 maturanata uz program VTV Televizije, video poruke i glazbene želje
Full Article 3 minutes read

Ove godine virtualna Maturantika: „fešta” za 2.000 maturanata uz program VTV Televizije, video poruke i glazbene želje

mladi

Jedinstveni program Maturantika, kojim Varaždinska županija, Grad Varaždin i Policijska uprava varaždinska zajedno s maturantima obilježavaju kraj njihovog srednjoškolskog obrazovanja, bit će održan i ove godine, ali virtualno.

Program za gotovo 2.000 maturanata iz 16 srednjih škola u Varaždinskoj županiji emitirat će se iz studija VTV Televizije uživo u petak, 29. svibnja, od 18 do 22 sata. TV Maturantika će biti koktel video-poruka, SMS-ova, glazbenih spotova i glazbenih želja maturanata. Program će voditi Kristijan Petrović Kiki, a glazbene želje će maturantima ispunjavati DJ Mašić, najavljeno je na konferenciji za medije u Županijskoj palači 22. svibnja.

-Javna okupljanja u Hrvatskoj zbog epidemije koronavirusa još uvijek nisu dozvoljena i zbog toga nije moguće organizirati program za maturante u Parku mladih, kao što je to bio slučaj zadnje dvije godine. Zato ćemo organizirati TV Maturantiku i ovogodišnjoj generaciji maturanata omogućiti da virtualno sudjeluju u programu svojim video-uradcima, fotografijama i SMS-ovima. Na toj virtualnoj „fešti” moći će pokazati sebe, svoj razred i razrednike. Program će biti moguće pratiti i putem društvenih mreža, jer će ga VTV Televizija prenositi na svojem Facebook kanalu, a putem njih i Prva školska televizija. Uz to, cjelokupni program prenosit će Radio Megaton, a preuzimat će ga i druge radio postaje. Pozivam sve maturante da se uključe i prate program – istaknuo je zamjenik župana Tomislav Paljak i napomenuo da je riječ o odličnoj ideji Darka Dragičevića iz PU varaždinske, kojeg je podržao načelnik Predrag Benčić, na čemu im je zahvalio. 

Na ideji, suradnji i podršci zahvalila je i zamjenica gradonačelnika Varaždina Sandra Malenica.

-Moram priznati da sam isprva bila skeptična prema virtualnoj Maturantici, ali ovaj koncept je fantastičan. Sljedeći petak će u studiju VTV Televizije biti poznati voditelji Kiki i zajedno s DJ-em puštati pjesme koji maturanti požele, a prikazivat će se i fotografije te video-uradci koje će učenici poslati. Veselimo se programu i svima zahvaljujemo na suradnji. Svaka kriza nosi nešto svoje. Vjerujem da će ova generacija maturanata, upravo zato što im je teže, još više pokazati svoje sposobnosti, a njihov uspjeh neće biti virtualan, nego stvaran – poručila je  Sandra Malenica, zamjenica gradonačelnika. 

Načelnik PU varaždinske Predrag Benčić je podsjetio da se Maturantika održava treću godinu zaredom, no zbog specifične situacije i preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite mora se održati na virtualan način.

www.sjever.gr

23.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.