Now Reading:
Od ponedjeljak se u međimurske škole vraća 4600 učenica i učenika!
Full Article 2 minutes read

Od ponedjeljak se u međimurske škole vraća 4600 učenica i učenika!

Blaženka Novak

Uz popuštanja čitavog niza mjera, od ovog ponedjeljka 25. svibnja 2020. godine i u Međimurskoj županiji omogućen je povratak sve djece u vrtiće, a u škole učenika razredne nastave, rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi, a prema poštivanju Uputa HZJZ-a, koji se prema sadašnjim epidemiološkim uvjetima smatra jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće odnosno ostanak kod kuće.

Pročelnica UO za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Blaženka Novak istaknula je da su sve škole spremne za dolazak učenika.

„U školama kojima je osnivač Međimurska županija, u svim razredima osigurani su propisani epidemiološki uvjeti tako da se nastava održava u istom obliku kao što se održavala i prije ove stanke. Organizirali smo linijski prijevoz te smo ga prilagodili novom školskom rasporedu, a prijevoz će i dalje biti plaćen od strane Županije. Bitno je spomenuti da su započeli upisi u 1. razrede osnovnih i srednjih škola koji se obavljaju na potpuno identičan način kao i proteklih godina.“

Što se tiče ostalih učenika i studenata – učenicima osnovne škole 5-8 razreda – nastavna godina završava kroz nastavu na daljinu, učenici se NE vraćaju u školu. Učenici srednjih škola – nastavna godina završava kroz nastavu na daljinu, a u školi se provode praktična nastava i slični oblici rada. Srednja škola, učenici završnih razreda- nastava na daljinu će se provoditi do kraja nastavne godine, a u školi se mogu održavati završni ispiti, razlikovni ispiti i sl. Visoko obrazovanje- nastava se provodi na daljinu, na visokim učilištima mogu se održati praktične, umjetničke i kliničke vježbe.

Davor Tkalec

Voditelj prometnog ureda M GRUPE Davor Tkalec istaknuo je da će obavijesti o voznom redu biti objavljene na službenim stranicama www.m-grupa.com ili moli da se nazove na telefon 040/310 – 222.

„Svi autobusi su spremni za prometovanje te je za svako vozilo osigurano sredstvo za dezinfekciju ruku i prostora te ostala oprema, (maske, rukavice – za vozače) koja je preporučena od HZJZ-a za rad u djelatnosti prijevoza putnika autobusima tijekom epidemije korona virusa. Istovremeno od ponedjeljka 25.5.2020. počinjemo sa prometovanjem JLP-a sa nešto reduciranim voznim redom uslijed epidemije koronavirusa.“

sjever.hr 23.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.