Now Reading:
DOBRA VIJEST ZA VARAŽDINSKE PODUZETNIKE Uskoro natječaj za sredstva iz Poduzetničkog fonda
Full Article 2 minutes read

DOBRA VIJEST ZA VARAŽDINSKE PODUZETNIKE Uskoro natječaj za sredstva iz Poduzetničkog fonda

Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u petak je uz svoju zamjenicu Sandru Malenicu i pročelnike nadležnih upravnih odjela održao 23. javni kolegij na kojem je novinare izvijestio o aktualnostima i daljnjim planovima u radu gradske uprave.

Od mjera za poduzetnike i obrtnike u tijeku su javni pozivi za dodjele potpora za oslobođenje od plaćanja komunalne naknade, zakupnine za prostore u vlasništvu Grada Varaždina te oslobođenje za terase, a najnovija mjera koju je gradonačelnik najavio je raspisivanje javnog poziva za sredstva iz Poduzetničkog fonda 2020. godine.

Taj poziv ove godine ide nešto ranije od prethodnih, a od noviteta koje uključuje je taj da će se na Poduzetnički fond moći javiti svi, i oni koji su dobili sredstva prethodnu godinu. Poziv bi trebao biti objavljen tijekom idućeg tjedna.  
-Prva faza po tisuću kuna je bila za one koji su bili zatvoreni za što je bilo oko 340 prijava, a za drugu fazu pozivam sve poduzetnike koji imaju pad prihoda od 20 posto, čak i oni koji su zatvoreni, ali mogu dokazati taj pad prihoda, da se prijave i dat ćemo im oslobođenje od plaćanja komunalne naknade. Tu su još i zakupnine, terase i sve druge mjere koje već provodimo. Treća mjera s kojom sad krećemo je možda i najvažnija kao pomoć u oporavku i pomoć za likvidnost, a to su bespovratne potpore. Taj natječaj će uskoro biti objavljen, a važno je reći da će se moći prijaviti i oni koji su i proteklih godina dobili potpore. Moramo promijeniti pravilnik jer smo da sad imali pravila da se poduzetnici mogu prijaviti svake druge godine. Upravo zbog stanja u gospodarstvu izazvanog ovom epidemijom omogućit ćemo i onima koji su prošle godine dobili, da se ponovno prijave – istaknuo je gradonačelnik Ivan Čehok.

Krenule su isplate donacija udrugama za odobrene programe i aktivnosti u 2020. godini koje uključuju programe u kulturi, odgoju, socijalnoj skrbi i programe za mlade. Ukupno je sklopljen 91 ugovor, za što su planirana sredstva u proračunu u iznosu od 1.600.000,00 kn. Isplaćuje se 50 posto odobrenog iznosa, a preostalih 50 posto isplaćivat će se nakon mogućnosti daljnjeg provođenja projekta, s obzirom na protuepidemijske mjere.

www.sjever.hr

23.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.