Now Reading:
Zamjenica župana Petek: Spremni za povratak učenika, ali bilo bi jednostavnije da smo dobili odluku ministarstva
Full Article 2 minutes read

Zamjenica župana Petek: Spremni za povratak učenika, ali bilo bi jednostavnije da smo dobili odluku ministarstva

Sve je spremno za povratak 4705 učenika u školske klupe u Krapinsko-zagorskoj županiji u ponedjeljak, kazala je zamjenica župana Jasna Petek na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite u petak.

– Sukladno uputama HZJZ-a i preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja poduzete su sve epidemiološke mjere koje podrazumijevaju socijalnu distancu, higijenu prostora i osobnu higijenu. S obzirom da je sve osigurano, očekujemo da djeca dođu u naše škole. Mi kao osnivači osigurali smo prijevoz, većina će raditi u prijepodnevnoj smjeni. Računamo da će učenici doći u školu – rekla je Petek.

– I s ovim preporukama i uputama ima niz nedoumica i nelogičnosti i bilo bi puno jednostavnije svima, kao što smo dobili odluku o obustavi nastave, da smo dobili odluku Ministarstva ili Vlade o početku ili nastavku nastave u redovnim uvjetima u našim osnovnim školama. Dok ona nije došla, i hoće li uopće doći ne znamo, radimo po uputama i preporukama Ministarstva koje smo dobili – dodala je zamjenica župana.

Nastavlja se i upis u prvi razred osnovne škole.

– Neki dan je isto tako došla preporuka Ministarstva da se, osim onog dijela sistematskih pregleda i onaj dio koji se tiče psiho-fizičkog stanja djece, u našim osnovnim školama nastavljaju sve aktivnosti. O tome se informacije nalaze na našim web stranicama i prema upisnom području na stranicama svake osnovne škole – istaknula je Petek.

Odvijaju se i aktivnosti pripreme u srednjim školama vezano za osiguravanje svih preduvjeta i epidemioloških mjera za održavanje mature koja počinje 6. lipnja i održavanje završnih ispita za učenike i učenice strukovnih škola.

foto: arhiva

n.kalajdžija / aktualno.hr

22.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.