Now Reading:
Za par dana Krapinsko-zagorska županija postaje korona free zona!!!
Full Article 3 minutes read

Za par dana Krapinsko-zagorska županija postaje korona free zona!!!

U Krapinsko-zagorskoj županiji trenutno su zaražene samo dvije osobe koronavirusom. Istaknuto je to na konferencija za medije Stožera civilne zaštite te županije u petak na kojo jsu govorili su župan Željko Kolar, načelnik Stožera civilne zaštite KZŽ Anđelko Ferek-Jambrek, tzamjenica načelnika Stožera Jasna Petek, ravnateljica Doma zdravlja KZŽ Nada Dogan, ravnateljica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice Željka Žnidarić, ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice Davor Gredičak te dr. Bojana Mahmutović iz Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije.

Na području Krapinsko – zagorske županije u protekla 24 sata još 3 osobe ozdravile su od COVID-a 19; iz, Đurmanca, Novog Golubovca i Huma na Sutli. Ukupan broj ozdravljenih osoba je 136, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja županije iznosi 2. U protekla 24 sata testirana su 64 uzorka, te nisu evidentirane novooboljele osobe s područja Krapinsko-zagorske županije. Dosad su testirana 2637 uzorka. Još uvijek se čekaju rezultati 7 briseva.

Načelnik Stožera, Anđelko Ferek Jambrek, sa zadovoljstvom je naglasio da već 24 dana nema novooboljelih. Drži da ako se neće nešto poremetiti da bi Krapinsko-zagorska županija od sredine tjedna mogla biti bez zaraženih. Kazao je da se i dalje testira na području županije i da je važno i dalje se pridržavati svih epidemioloških mjera. Dodao je da se sve zdravstvene ustanove manje-više vraćaju u normalan način rada.

Specijalna bolnica u Krapinskim Toplicama kao i Specijalna bolnica u Stubičkim Toplicama, spadaju u zdravstvene ustanove koje, u skladu s mogućnostima, vraćaju se u normalan način rada i sve više odjela odnosno ambulanti normalizira svoj način rada.

dogan

Ravnateljica Doma zdravlja, Nada Dogan, također je izrazila zadovoljstvo sa epidemiološkom slikom u županiji. Kazala je kako će covid ambulanta, koja je u vrijeme krize prvo radila 24 pa 12 sati, sada imati dežurstvo dok će se kroz tjedan pacijenti, u slučaju sumnje na koronavirus, javljati svom obiteljskom liječniku.

Župan Željko Kolar kazao je da je županijski Stožer civilne zaštite donio odluku da tradicijski obrti mogu raditi nedjeljom.

Smatramo da nema niti jednog jedinog razloga zašto bi se tradicijskim obrtima u Krapinsko-zagorskoj županiji zabranio rad nedjeljom. S obzirom da je njima teško na tržištu i da su vezani za nacionalno marijansko svetište Marija Bistrica gdje je omogućeno da se tamo održavaju mise, da mogu tamo raditi hoteli, da dolaze hodočasnici iz cijele Hrvatske, ne vidim niti jedan razlog zbog čega tradicijski obrti ne bi mogli raditi nedjeljom. O toj našoj odluci obavijestit ćemo Nacionalni stožer, Državni inspektorat i nadležno Ministarstvo – zaključio je Kolar dodajući da se svi zajedno vesele ovakvoj epidemiološkoj situaciji u županiji. I on najavljuje da bi od srijede županija mogla biti korona free zona.

s.kalajdžija/sjever.hr Foto arhiva 22.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.