Now Reading:
Načelnica Jembrih: “Loborci su ovaj projekt čekali deset godina”
Full Article 4 minutes read

Načelnica Jembrih: “Loborci su ovaj projekt čekali deset godina”

Za nešto više od godinu dana Općina Lobor imat će potpuno novi vrtić koji će u svoje prostore primiti 80-ak djece predškolskog uzrasta. Istaknuto je to u petak prilikom obilaska i blagoslova gradilišta i radova u samom Loboru gdje se gradi vrtić vrijedan više 9,7 milijuna kuna.

Načelnica Općine Lobor, Ljubica Jembrih, kazala je da se krenulo s gradnjom u vrijeme krize uzrokovane koronavirusom.

-Kada je gotovo cijeli svijet stao u Loboru se krenulo s realizacijom jednog od najvećih, i za budućnost Lobora, jednim od najvažnijih projekata – kazala je Jembrih te nastavila:

jembrih

-Loborci ovaj projekt željno očekuju već više od deset godina. Preko Ministarstva Poljoprivrede, odnosno Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju osigurali smo iznos od 7,44 milijuna kuna za gradnju vrtića dok smo preostali iznos pokrili kreditnim zaduženjem do konačnih 9,7 milijuna kuna koliko će koštati ukupno ovaj projekt – pojasnila je načelnica dodajući da je vrtić kapaciteta za 80-ak mališana u tri odgojne grupe predškolskog uzrasta te jaslička grupa. Vrtić je površine 919 metara četvornih metara. Gradnja vrtića znači da će mališani u Općini Lobor uskoro imati odlične uvjete za kvalitetni predškolski odgoj kao i njihovi vršnjaci u puno većim općinama i gradovima.

-Općina trenutno financira djelatnicu koja provodi predškolu i imamo verificiranu igraonu tako da mi i sada brinemo o tom najranijem predškolskom obrazovanju. Od slijedeće godine, kada otvorimo vrata našeg vrtića, ovdje ćemo imati mogućnost smještaja sve djece koje će stjecati predškolsko obrazovanje uz stručno osoblje – završila je načelnica Jembrih. Na to se nadovezala odgajatelj Sunčica Markuš ističući da se u Općini provodi skraćeni predškolski odgojno-obrazovni program koji se je odobren od strane resornog Ministarstva. On je namijenjen djeci rane predškolske dobi, a provodi se kroz igraonicu dva puta tjedno za 30-ak polaznika u prostorima osnovne škole.

-Izgradnjom vrtića poboljšat ćemo kvalitetu života djece, ali i njihovih obitelji u Loboru – rekla je Markuš.

Donedavni saborski zastupnik Žarko Tušek čestitao je načelnici i općinskom vodstvu na činjenici da su se odvažili ući i ovaj projekt odnosno ući u mjere Vlade Republike Hrvatske preko kojih se sada u Krapinsko-zagorskoj gradi i dograđuje 17 novih vrtića, među njima i novi vrtić u Loboru.

-Smatramo da je to jedna od strateških mjera Vlade RH-a. Uz to što je ona financijskih velika, više od financijske ima simboličku težinu, a to je povećanje standarda života u lokalnim sredinama te omogućavanje mladim obiteljima da imaju vrtić u svojoj sredini i na taj način adekvatnu brigu za svoje najmlađe na predškolskoj razini obrazovanja – kazao je Tušek. Čestitao je izvođačima radova za koje je uvjeren da će, zajedno sa svojim kooperantima, napraviti odličan posao u zadanim rokovima.

Što se tiče samih radova oni se odvijaju prema planu i rok za dovršetak je kolovoz iduće godine. U ime izvođača radova, tvrtke MDK građevinar, operativna direktorica Anita Dedić je naglasila da oni osobno kao tvrtka podržavaju i ovaj, ali i niz takvih projekata u ovoj regiji.

lobor

s.kalajdžija/sjever.hr 22.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.