Now Reading:
HNK Zagreb u utorak ponovo otvara svoja vrata nastupom poznate Varaždinke
Full Article 3 minutes read

HNK Zagreb u utorak ponovo otvara svoja vrata nastupom poznate Varaždinke

valentina fijačko

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu nakon više od dva mjeseca otvara svoja vrata gledateljima koncertom “Gala večer opere”. Gala večer Opere HNK održat će se 26. svibnja s početkom u 19.30 sati, a gledateljima će pružiti poseban glazbeni doživljaj koji simbolizira novi početak no ujedno i prilagođen program unutar kazališta po preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Prvi koncert unutar zgrade kazališta, nakon što ansambl Opere još uvijek nastupa u zagrebačkim kvartovima, emotivan je događaj kako za gledatelje tako i za izvođače.

Po posebnoj cijeni od 70 kuna, gledatelji će opet moći uživati u zvuku i mirisu kazališta slušajući koncert satkan od odabranih djela Vatroslava Lisinskog, Josepha Haydna i Gabriela Fauréa u izvedbi prvakinje Opere Varaždinkse Valentine Fijačko Kobić te zbora Opere zagrebačkog HNK.
Drugi dio koncerta bit će posvećen komornoj glazbi Felixa Mendelssohna koju će izvesti gudači orkestra Opere HNK u Zagrebu, gudački oktet u Es-duru, Op.20.

Valentina Fijačko Kobić rođena je u Varaždinu. Diplomirala je i magistrirala pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi doc. Lidije Horvat Dunjko. Usavršavala se u Beču kod Kammersängerin Olivere Miljaković. Godine 2001. debitirala je na sceni Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu kao Lauretta u operi Gianni Schicchi Giacoma Puccinija. Od rujna 2003. do konca 2006. bila je solistica Opere Hrvatskoga narodnog kazališta u Osijeku, od siječnja 2007. solistica Opere Hrvatskoga narodnog kazališta u Splitu, a od 2018. prvakinja je Opere Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.

www.sjever.hr Foto Facebook 22.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.