Now Reading:
Pružateljima socijalnih usluga s područja Koprivničko-križevačke županije osigurano više od 37 tisuća komada zaštitne medicinske opreme
Full Article 2 minutes read

Pružateljima socijalnih usluga s područja Koprivničko-križevačke županije osigurano više od 37 tisuća komada zaštitne medicinske opreme

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije ovog je tjedna uz pomoć članova HGSS-a Stanica Koprivnica, Križevci i Đurđevac za šezdeset pružatelja socijalnih usluga s područja županije dostavio više od 37 tisuća komada različite zaštitne medicinske opreme potrebne u suzbijanju epidemije koronavirusa.

Iako je epidemiološka slika županije zadovoljavajuća te u općoj populaciji ima svega nekoliko pozitivnih slučajeva bolesti COVID-19, Stožer nastavlja s kontinuiranom opskrbom zdravstvenog i socijalnog sustava svom potrebnom opremom u skladu s kriterijima i odlukama Stožera civilne zaštite RH.

Tako je proteklog tjedna zračnim mostom između Kine i Hrvatske uspostavljenom radi dopreme zaštitne opreme iz Šangaja pristigla i sedma pošiljka koja je podijeljena ustanovama i obiteljskim domovima za starije i nemoćne osobe, centrima za socijalnu skrb s područja županije, gradskim društvima Crvenog križa te udrugama osoba s invaliditetom i multiplom-sklerozom te udrugama koje brinu o osobama s intelektualnim teškoćama. Sukladno kriterijima Stožera civilne zaštite RH, županijski je Stožer raspodijelio 37 tisuća komada zaštitne opreme, a riječ je o kirurškim maskama, zaštitnim maskama N95, zaštitnim odjelima, nazuvcima, vizirima, naočalama i rukavicama, a osigurano je i preko 400 litara medicinskog alkohola za dezinfekciju prostora.

-Unatoč tome što je zdravstvena i epidemiološka slika županije povoljna te slijedi trend one na nacionalnoj razini i dalje smo na oprezu te poduzimamo sve operativne i logističke aktivnosti kako bi ustanove zdravstvenog i socijalnog sustava županije bile u potpunosti opremljene svom potrebnom opremom. Ovog smo tjedna uz pomoć naših operativnih snaga HGSS-a raspodijelili veće količine zaštitne opreme ustanovama koje pružaju usluge socijalne skrbi na području županije te udrugama sukladno kriterijima Nacionalnog stožera. Vjerujem kako smo prošli najzahtjevnije razdoblje u borbi protiv epidemije koronavirusa, no svjesni smo da moramo biti spremni za sve potencijalne scenarije. Ovim putem zahvaljujem svim pružateljima socijalnih usluga na kvalitetnoj suradnji te na odgovornom ponašanju koje su iskazali tijekom epidemije – kazao je načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

www.sjever.hr

21.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.