Now Reading:
Pred završetkom još jedna velika investicija KZŽ vrijedna gotovo 13 milijuna kuna – škola u Hrašćini konačno će dobiti sportsku dvoranu!
Full Article 5 minutes read

Pred završetkom još jedna velika investicija KZŽ vrijedna gotovo 13 milijuna kuna – škola u Hrašćini konačno će dobiti sportsku dvoranu!

Pred završetkom je još jedna velika investicija Krapinsko-zagorske županije – izgradnja školske sportske dvorane Područne škole Hrašćina.

Danas je održana zadnja koordinacija uoči završetka radova na izgradnji školske sportske dvorane, budući da je rok završetka izgradnje 15. lipnja, a radilište su obišli župan Željko Kolar i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki.
Svi veliki građevinski radovi i radovi vezani uz priključke su gotovi, a slijedi montiranje opreme i završni radovi na okolišu dvorane.
-Jedan od razloga našeg današnjeg posjeta je i obilježavanje Dana općine 26. svibnja, stoga načelniku, predsjedniku Općinskog vijeća i svim mještankama i mještanima općine Hrašćina čestitam njihov dan i vjerujem da će ova dvorana biti lijepi dar za njihov dan – rekao je župan Kolar i dodao:
-Ovo je područna škola, međutim riječ je o potentnoj, ambicioznoj školi u kojoj je 44-ero djece, ali ova dvorana nije građena samo za školsku djecu. U Hrašćini je niz sjajnih udruga koje rade i oni će isto tako moći koristiti ovaj prostor, prije svega registrirane sportske udruge.

Ukupna investicija iznosit će oko 12,9 milijuna kuna.

Od toga će izgradnja sportske dvorane i uređenje okoliša biti oko 12,1 milijun, 550 tisuća je opremanje dvorane, a ostatak od 273 tisuće je trošak nadzora i koordinatora 2. Ovu sportsku dvoranu Krapinsko-zagorska županija gradi vlastitim sredstvima, bez europskih fondova i bez pomoći države, odnosno nadležnog ministarstva, osim 300 tisuća kuna koje je MZO odobrilo kao pomoć za opremanje dvorane – istaknuo je župan Kolar.

-Želimo li dizati standard i djeci i nastavnicima omogućiti da rade u odličnim uvjetima, ako želimo da nam se razvija i sport i rad udruga, onda bi svaka općina, svaka škola trebala imati svoju sportsku dvoranu. U ovoj financijskoj omotnici nije bila omogućena gradnja školskih sportskih dvorana, ali mi ćemo ipak napraviti tri. To znači da ako bi u sljedećoj omotnici bile sportske dvorane, vjerojatno bi ih napravili šest ili osam. To je i moja poruka vladi, da ne bi tako lako trebali odustati od financiranja izgradnje novih škola i novih sportskih dvorana. Zahvaljujem Općini na partnerstvu jer kad gradite takav veliki infrastrukturni objekt, treba biti partnerstva, a zahvaljujem i ravnateljici škole te projektantu, nadzoru i izvođaču radova koji su napravljeni izuzetno kvalitetni i bit će završeni u roku – kazao je župan koji je odgovorio i na pitanje zašto je pomaknut rok i povećan iznos za dvoranu:
-Dio opreme koji je naručen je iz inozemstva i podsjećam da je zbog koronavirusa dugo bila zatvorena granica, a bila su zatvorena i određena poduzeća. Osim toga, imamo i VTR-ova 4,4 posto. Osnovni ugovor je bio 11,5 milijuna kuna, a sada su radovi vrijedniji za oko 600 tisuća kuna, što za ovako veliko gradilište i nije puno.

Župan Kolar je na kraju rekao da je ipak najvažnije što će djeca prvog dana nove školske godine imati na raspolaganju novu školsku sportsku dvoranu u Hrašćini.

Branko Tukač, načelnik Općine, zahvalio je KZŽ, posebno županu Kolaru i predsjednici Županijske skupštine Vlasti Hubicki.
-Nakon 13-ak godina koliko smo se borili da se ova dvorana izgradi, ipak je došlo do suradnje Općine i Županije i ne samo u tom dijelu, pa će dvorana biti gotova. Ova je škola mala, ali su učenici i njihov učitelji jako kvalitetni i ja im na tome čestitam.
Kad je riječ o ostalim strukturnim stvarima u partnerstvu s našom Županijom, tu smo odrađivali zajedno sa Županijskim cestama, Elektrom i Zagorskim vodovodom te odradili oko 500 metara kanalizacije, nogostup, pripremili buduću odvodnju, kablirali smo oko 500 metara podzemnog kabla. Nadamo se da će sve što smo lijepo zamislili biti i gotovo do 1. rujna. To je iznosilo oko 700 tisuća kuna prošle godine, a još će ove godine biti odrađeno za nekih 250 tisuća kuna. Vidite koliko je tu pomogla Županija i za ovaj projekt koji košta više od 12 milijuna kuna, stoga još jednom zahvaljujem. Suradnja sa Županijom je izvanredna i sigurno će biti još zajedničkih projekata, a naše je Općinsko vijeće donijelo odluku da se gospođa Vlasta Hubicki proglasi našom počasnom građankom – rekao je načelnik Tukač.

Ravnateljica OŠ Vladimira Nazora Renata Kreber-Mikšaj zahvalila je svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta koji je, kako je istaknula, iznimno značajan za ovu školu i cijeli ovaj kraj.
-Drago mi je da su prepoznate želje i potrebe žitelja Hrašćine koje se prenose tijekom generacija čiji se san sada ostvario. Svi zajedno svjedoci smo preobrazbe i u prilaznom dijelu mjesta, centra, našeg školskog dvorišta.
U ponedjeljak škola ponovo otvara vrata, podsjetila je ravnateljica:
-Zadovoljstvo učenika će biti još veće kada vide da je ostvarenje njihovih snova pri kraju.

Nazočnima se obratila i Vlasta Hubicki, predsjednica Županijske skupštine KZŽ.

-Ovo je nastavak politike Županije od 2001. godine. Županija je tamo gdje ima osnivačka prava, a to su školstvo i zdravstvo, doista mnogo investirala, stoga hvala županu Kolaru za sve što je učinio u svoja dva mandata – kazala Hubicki.
Spomenula je brojne investicije od 2001. godine;od izgrađenih sportskih dvorana, plaćenih projekata, sufinanciranih dvorana, do energetske obnove.
-Sve to samo s jednim razlogom – da u Krapinsko.zagorskoj županiji ostanu živjeti stanovnici i da svi imaju jednake uvjete – zaključila je Hubicki.

m.sopek i a.kučić/sjever.hr

21.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.