Now Reading:
PROJEKT VRIJEDAN 12,8 MILIJUNA Osnova i srednja škola u Konjščini obnovljene će dočekati učenike najesen
Full Article 3 minutes read

PROJEKT VRIJEDAN 12,8 MILIJUNA Osnova i srednja škola u Konjščini obnovljene će dočekati učenike najesen

U općini Konjščina energetski se obnavljaju osnovna i srednja škola. Kako napreduju radovi vrijedni 12,8 milijuna kuna provjerio je u četvrtak krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

– Zadovoljan sam onime što sam danas vidio. Zahvaljujem izvođačima radova na korektno dosad objavljenom poslu i očekujem od njih da se pridržavaju rokova završetka same gradnje koji su planirani 7.9. što se poklapa sa samim početkom nastave. Može se desiti da koja sitnica ostane neriješena, ali ona ne smije utjecati na normalno održavati nastave jer se svi zajedno nadamo da će online nastava završiti s krajem ove školske godine te da će nam epidemiološka situacija omogućiti da djeca normalno startaju u novu školsku godinu – kazao je župan Kolar.

U sklopu energetske obnove, na obje je škole ugrađen novi sustav visokoučinkovitog grijanja, povećana je toplinska zaštita krova iznad grijanog prostora i vanjskog zida, zamijenjena je vanjska stolarija te unutarnja rasvjeta učinkovitijom. Na srednjoj školi je još povećana toplinska zaštita ukopanog zida te postavljen novi visokoučinkoviti sustav prozračivanja. Očekivana ušteda toplinske energije za grijanje je oko 62% za obje škole.

Ravnatelj Osnovne škole Konjščina Zoran Vuger rekao je kako škola ima 350 učenika, što je dosta manje nego nekada, ali još uvijek puno.

– Mi smo u rangu s puno većim mjestima. Djece imamo, imamo dovoljno mjesta, učitelji su svi stručni, a imamo dosta djece iz okolnih područja koji dolaze kod nas, a da nisu naše upisno područje. S tim djelom smo zadovoljni, to je još veće opravdanje za ove radove i investicije – rekao je Vuger te zahvalio Županiji na uloženom trudu i vremenu te sluhu za potrebe i želje škole.

– Mi u školi i cijela Konjščina uživamo gledajući ove radove i preobrazbu naše 60 godina stare škole – ističe ravnatelj.

Srednju školu Konjščina pohađa 267 učenika, a od iduće školske godine upisuje i jedan novi smjer, vozač motornog vozila.

– Škola bez djece prazna je i tužna i jedva čekamo da nam se učenici vrate. Veselimo se što će naši učenici doći u novu, obnovljenu školu koja neće biti obnovljena samo izvana, već i iznutra. Nadam se da će i rad u ovoj školi biti puno ugodniji – rekla je ravnateljica Milojka Rataić zahvalivši svima koji su uložili trud i financijska sredstva da škola bude ljepša za učenike.

m.furlan/sjever.hr 14.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.