Now Reading:
Pogledajte u čemu je Novi Marof br.1 po pitanju turizma….
Full Article 2 minutes read

Pogledajte u čemu je Novi Marof br.1 po pitanju turizma….

Novi Marof

Pandemija koronavirusa koja je dosad zarazila gotovo 4 milijuna ljudi diljem svijeta i koja je zatvorila svjetsko tržište turizma prevarila je sve projekcije i pripreme za ovu godinu. U proteklih nekoliko mjeseci turizam je potpuno stao, a još uvijek je potpuno neizvjesno što će biti sa sezonom.

Sigurno je jedino da brojke neće biti ni blizu prošlogodišnjih, kad smo imali rekordnih 20,7 milijuna dolazaka i 108,6 milijuna noćenja. Gosti iz inozemstva činili su većinu tih brojki, ali i domaći su putovali više nego inače – u dolascima ih je bilo 9 posto više, a noćenja su se povećala za 8 posto.

I dok turistički stratezi osmišljavaju online kampanje, te se razrađuju modeli na koje načine bi se moglo osigurati siguran dolazak i boravak turista u zemlji, portal Gradonačelnik.hr analizirao je upravo objavljene podatke Državnog zavoda za statistiku o turističkim brojevima za 2019. godinu koji pokazuju trend rasta kontinentalnog turizma. Prvih 10 mjesta u kategorijama povećanja broja dolazaka i noćenja zauzimaju, naime, većinom gradovi s kontinenta, i to uglavnom mali i srednji gradovi.

Podaci Državnog zavoda za statistiku za prošlu godinu pokazuju ogroman rast kontinentalnog turizma, posebno u srednjim i malim gradovima. Jastrebarsko predvodi trend povećanja dolazaka sa 61%, a njega slijede Sveti Ivan Zelina s 57% i Novi Marof s 42%. U povećanju broja noćenja najbolji su Novi Marof s čak 108%, Sveti Ivan Zelina sa 60% te Samobor s 41-postotnim povećanjem.

www.sjever.hr/Gradonačelnik.hr 11.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.