Now Reading:
DAN GRADA KLANJCA Župan Kolar obišao gradilište skladišta tvrtke Predionica Klanjec: „U Predionici se radi sjajan posao”
Full Article 4 minutes read

DAN GRADA KLANJCA Župan Kolar obišao gradilište skladišta tvrtke Predionica Klanjec: „U Predionici se radi sjajan posao”

Povodom obilježavanja Dana Grada Klanjca, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i gradonačelnik Zlatko Brlek obišli su danas gradilište skladišta tvrtke Predionica Klanjec.

Uz čestitku svojim sugrađankama i sugrađanima, župan je poručio kako unatoč trenutnoj situaciji život nije stao, a gospodarske aktivnosti odvijaju se i dalje.
-Zato smo danas obišli gradilište Predionice Klanjec, kao dokaz da ne samo da brinemo o sadašnjosti, već i o budućnosti, o poslovanju onoga što nas čeka s koronavirusom i nakon njega. Sve se mora prilagoditi postojećim uvjetima, ali ne samo zdravstvenim i epidemiološkim, nego i gospodarskim – kazao je Kolar.

Gradonačelniku Zlatku Brleku čestitao je na svemu što je realizirano u proteklom razdoblju.
-Tu je, naravno, investicija dječjeg vrtića koju smo jako dugo čekali i nadam se da će u rujnu vrtić otvoriti svoja vrata. Tu je i niz drugih manjih komunalnih aktivnosti koje su isto tako bitne za razvoj i za život grada. Zahvala i Kulturnom centru koji je napravio šetnju kroz povijest vezanu uz naš grad. U Predionici se radi sjajan posao, to je jedna od najboljih firmi u Krapinsko-zagorskoj županiji. Pratim dinamiku radova i pohvaljujem firmu Mihaliček koji su izuzetno dobro organizirani i opremljeni, a imam informacije da je dinamika radova ispred postavljenog roka. Vjerujem da je ovo jedna u nizu dobrih priča koje se događaju na području naše županije i cijele Hrvatske te da unatoč koronavirusu postoji puno dobrih priča. Uz veliki oprez koji i dalje mora postojati, moramo se okrenuti budućnosti, planirati i investirati, kako bi nakon ovih zdravstvenih, sa što manje ekonomskih posljedica dočekali novo razdoblje – rekao je župan Kolar.

Direktor tvrtke Predionica Klanjec Goran Iveković istaknuo je kako je u tijeku izgradnja skladišnog prostora za proizvodne potrebe tvrtke Predionica.
-Radi se o građevini od 4000 kvadratnih metara, odnosno 3000 paletnih mjesta na tri kata. Ukupna investicija je oko 17 milijuna kuna i to je drugi dio naše investicije koja je započela 2017. godine. 2018. godine završena je proizvodna hala s kojom smo povećali 25-30 posto naših proizvodnih kapaciteta. Logičan nastavak je izgradnja skladišta koje će pokrivati otprilike 40 dana naše proizvodnje. Cilj nam je da gotov proizvod plasiramo direktno do naših kupaca koji se nalaze diljem cijele Europe. Do sada smo uglavnom izvozili u Austriju u naše centralno skladište, međutim zbog nastojanja da smanjimo troškove, roba će se distribuirati direktno iz Klanjca – objasnio je Iveković.

Gradonačelnik Zlatko Brlek dodao je da Predionica zapošljava gotovo 120 ljudi te je najveće poduzeće na području grada.
-Plus obrtnike koje imamo, a koji su gotovo svi i u ova teška vremena s koronavirusom radili. Dobro je da se i gradi, što je jako dobro za budućnost jer korona će proći. Uz investiciju koju radi Predionica, trenutno je najveća investicija gradnja dječjeg vrtića, gotovo 11 milijuna, a sve se odvija u predviđenim rokovima. Imali smo sitnih problema oko nabave, ali to se svelo u normalu i ide svojim tokom. U tijeku je zamjena javne rasvjete novom LED rasvjetom i one aktivnosti koje su trenutno najvažnije za život i rad građana. Završili smo krovište na Vatrogasnom domu u Klanjcu i to je na neki način poklon našem DVD-u Klanjec za današnji praznik našega grada, ali i vatrogasaca i njihovog zaštitnika – kazao je gradonačelnik Brlek.

Uoči posjeta gradilištu, župan Kolar i gradonačelnik Brlek zapalili su svijeće kod središnjeg križa na gradskom groblju u Klanjcu, u spomen na sve preminule žitelje grada, svijeće su zapalili i kod Galerije Augustinčić te na grobu Antuna Augustinčića, u povodu 120. obljetnice njegova rođenja.

ms i ak/sjever.hr

04.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.