Now Reading:
Zavodu za javno zdravstvo Zagrebačke županije donirana medicinska oprema
Full Article 2 minutes read

Zavodu za javno zdravstvo Zagrebačke županije donirana medicinska oprema

U vrijeme kada je do zaštitne medicinske opreme teže doći, svaka donacija iznimno je vrijedna. Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije (ZZJZ) primio je ovih dana donaciju zaštitnih maski i rukavica te dezinficijensa za ruke i površine od višegodišnjih poslovnih partnera, tvrtki Kemolab, Aplikacija i Tarchon.

„Svima je poznato da su naši zaposlenici, posebno epidemiolozi na prvoj crti obrane od korona virusa, da bez zaštitne medicinske opreme ne mogu obavljati svakodnevni posao. Velika većina te opreme dobavlja se iz Kine, koja je prva bila pogođena koronavirusom, pa je isporuka opreme otežana. Stoga je donacija naših poslovnih partnera posebno vrijedna“, kaže Leo Šunjić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije. Dodaje da je donirana oprema namijenjena epidemiolozima koji su svakodnevno na terenu, ali i službama Zavoda koje su podrška epidemiolozima.

Osim što su na usluzi građanima županije, epidemiolozi ZZJZ Zagrebačke županije nadležni su i za najveći granični prijelaz u RH – Breganu i za najveću zračnu luku – Međunarodnu zračnu luku Franjo Tuđman. Tako su, uz sve dosadašnje aktivnosti, aktivno sudjelovali i u pregledu 148 putnika, hrvatskih državljana kojima je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH osiguralo protekloga vikenda komercijalne repatrijacijske letove iz Italije, Portugala, Španjolske i Švedske te u pregledu stotinjak državljana RH, uglavnom sezonskih radnika, koji su se u konvoju autobusa vratili iz austrijskoga Tirola. Epidemiolozima ZZJZ Zagrebačke županije u tome su pomogli i epidemiolozi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

„Želim posebno istaknuti da smo u ovo teško vrijeme uspjeli, krajem ožujka, zaposliti još jednog epidemiologa s bogatim iskustvom, što je dodatna vrijednost za naš Zavod“, istaknuo je Šunjić.

Ističe i discipliniranost stanovnika Zagrebačke županije u ovim kriznim vremenima.

„Google je prije par dana objavio podatke iz kojih je ta discipliniranost i vidljiva. Neka samo tako nastave i ostanu doma! Neka se strpe još neko vrijeme i pobijedit ćemo ovaj koronavirus“, kaže Šunjić.

sjever.hr 08.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.