NOVI OBOLJELI U VARAŽDINSKOJ ŽUPANIJI Zabilježeni i novi slučajevi kretanja bez propusnice

U posljednja 24 sata PU varaždinska nije zabilježila ni jedan slučaj kršenja mjera samoizolacije, ali se građani i dalje kreću bez valjanih propusnica

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja oboljenja koronavirusom. Ukupan broj oboljelih u našoj županiji sada iznosi 32, a ozdravilo je ukupno sedam osoba.
.
Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin su 24 osobe koje su trenutno općeg dobrog stanja dok se jedna osoba još uvijek nalazi na liječenju u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu. Kod posljednjih dviju oboljelih osoba radi se o bliskim kontaktima posljednjeg oboljelog.

U preventivnoj mjeri samoizolacije je 1591 osoba, od čega su 91 kontakti oboljelih.  Tijekom jučerašnjeg dana u Varaždinskoj županiji testirane su 33 osobe, a do sada ukupno 553.

U posljednja 24 sata PU varaždinska nije zabilježila ni jedan slučaj kršenja mjera samoizolacije, ali je zabilježila 48 slučajeva kretanja bez valjane propusnice.

-Vidljivo je da mjere koje su komunicirane od strane nacionalnog stožera daju rezultate u vidu sprečavanja nekontroliranog širenja epidemije. Želim zahvaliti svima koji svakodnevno ulažu veliki trud kako bi se te mjere provodile ali velika zahvala svim građanima koji ih se također već preko mjesec dana pridržavaju – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

www.sjever.hr

08.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.