Now Reading:
ČETIRI NOVOOBOLJELA U KZŽ Župan Kolar: Ne smijemo se opustiti ni jedne sekunde!
Full Article 4 minutes read

ČETIRI NOVOOBOLJELA U KZŽ Župan Kolar: Ne smijemo se opustiti ni jedne sekunde!

kolar

– U protekla 24 sata imamo četiri pozitivna bolesnika, dva s područja Krapinsko-zagorske županije – Stubičkih Toplica i Lobora, a od preostala dva, jedan je iz Zaprešića, jedan iz Zagreba, rekao je na današnjoj konferenciji za medije načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Anđelko Ferek Jambrek

Ukupno je na području županije zabilježeno 89 slučajeva zaraze, 85 s područja županije, a četiri iz Zagreba, Jakovlja, Opatije i Zaprešića.

ferek

Ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina rekao je kako je dosad ukupno uzeto 485 briseva.

– Imamo COVID odjel s 20 kreveta i s današnjim danom imamo 12 pacijenata, svakoga dana imamo pacijenta ili dva više. U prostorijama izolacije, na hitnom bolničkom prijemu, svih šest izolacijskih jedinica je popunjeno, čekamo nalaze za još nekoliko pacijenata. Svaki dan se pacijentima redovno uzimaju brisevi, dnevno je 20 do 30 pacijenata u našoj kućici. Pacijenti su u dobrom stanju, situaciju pratimo i dalje – rekao je Vančina.

vancina

Epidemiolog Ivan Lipovac kazao je da je detektirano 540 kontakata oboljelih, tako da će među njima sigurno biti još pozitivnih pacijenata.

– U Specijalnoj bolnici Stubičke Toplice imamo 34-ero zdravstvenih djelatnika koji su u samoizolaciji, a imamo dva pozitivna djelatnika iz te bolnice. Pet korisnika je pozitivno od 23-oje kojima su uzeti brisevi – rekao je Lipovac naglasivši kako su i četiri novoboljela iz bolnice Stubičke Toplice.

lipovac

Župan Željko Kolar, osobno i uime Krapinsko-zagorske županije, izrazio je sućut obitelji prvog preminulog s područja županije:

– To je samo još jedno upozorenje da se trebamo pridržavati svih uputa. Situacija polagano stagnira, ali s obzirom na broj ljudi koji su u samoizolaciji, koji su prvi kontakt, ne možemo se opustiti niti jedne jedine sekunde. U najrizičnije razdoblje ulazimo u sljedeća tri tjedna, gdje nam je izuzetno bitna discipliniranost i pridržavanje uputa – poručio je župan Kolar.

Sućut je izrazio je gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj. Dodao je kako se situacija na području grada Pregrade stabilizira.

– Imamo osjetno manji broj novooboljelih kroz ovaj tjedan i nadam se još pozitivnijim vijestima u vidu nekih izlječenja u narednom periodu – kazao je Vešligaj.

vesligaj

Doktorica Marija Marković, pročelnica Službe za internu medicinu Opće bolnice Zabok, komentirala je prvotne navode nacionalnog stožera kako preminula pacijent nije imao zdravstvene tegobe.

– Pacijent je bio teškog općeg stanja, spojen je na respirator, intenzivno liječen, nad njim se bdjelo cijelu noć i u ranim jutarnjim satima upućen je u kliniku. Uputili smo ga sa svom dokumentacijom i podacima kojima smo mi u tom trenu raspolagali. Iz te dokumentacije evidentno je da se nije radilo o zdravom bolesniku i zato se u suradnji sa županijskim Stožerom nakon ovog tragičnog ishoda i oglasilo, da se raspolaže s ispravnim podacima – kazala je Marković.

9 JLS-a Krapinsko-zagorske županije uskoro otvara tržnice

– Od 32 JLS dobili smo 9 jedinica koje su spremne osigurati prodaju na tržnicama, i to su Zabok, Klanjec, Donja Stubica, Oroslavje, Krapina, Lobor, Mače, Konjšćina i Bedekovčina. Oni će dobiti sukladno naputku SCZ RH dobiti odluke da mogu raditi kao tržnice uz uvjete koji su popisani, s time da će se provoditi strogi nadzor epidemioloških mjera – rekao je Ferek-Jambrek.

Vrijedna donacija Srednje škole Krapina

Ravnatelj Srednje škole Krapina Ivica Rozijan kazao je da na dnevnoj bazi isporučuju zaštitne maske zdravstvenim djelatnicima, a današnja donacija ide u Specijalnu bolnicu Krapinske Toplice.

Na donaciji se zahvalila ravnateljica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice Željka Mlinarić naglasivši da je za svaku pohvalu ovakva akcija Srednje škole, a oprema će doprinijeti sigurnijem radu zdravstvenog osoblja.

m.furlan/sjever.hr 08.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.