Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA: Danas sunčano i toplo. Očekuje nas dulji period lijepog vremena, ipak “ostanite doma”
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA: Danas sunčano i toplo. Očekuje nas dulji period lijepog vremena, ipak “ostanite doma”

prognoza

Prema prognozi DHMZ-a u utorak nas očekuje sunčano vrijeme bez oblačka na nebu. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, u Slavoniji i Baranji i jugoistočni koji na udare može biti jak. Uz obalu će ujutro te ponovno navečer puhati slaba i umjerena, osobito podno Velebita jaka bura, a sredinom dana i poslijepodne jugozapadnjak i zapadnjak, prema otvorenome moru sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka uglavnom od 18 do 23 °C.

U srijedu se nastavlja sunčano i danju toplo. U unutrašnjosti vjetar slab, sredinom dana mjestimice umjeren sjeveroistočni i jugoistočni. Uz obalu će ujutro i navečer puhati umjerena bura, danju slab do umjeren jugozapadni i zapadni, prema otvorenom i sjeverozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura uglavnom između 0 i 5, na Jadranu od 8 do 13. Najviša dnevna većinom između 17 i 22 °C.

Ako pogledamo malo dugoročniju prognozu period sunčano i pravog proljetnog vremena nastavlja se do Uskrsnog vikenda. Od petka moguć je umjerena naoblaka, ali će se zadržati pretežno sunčano, za ovo doba godine toplo vrijeme.

Povoljne biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji podržavati dobro opće stanje većine ljudi te olakšavati poteškoće od kojih inače pate kronični bolesnici. Ugodne dnevne temperature zraka mnoge će motivirati na izlazak na otvoreno, koji se preporuča uz obavezno pridržavanje mjera od epidemije.

www.sjever.hr/DHMZ 07.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.