Now Reading:
Upute međimurske policije povodom paljenja tradicionalnih „vuzmenki“
Full Article 1 minutes read

Upute međimurske policije povodom paljenja tradicionalnih „vuzmenki“

Bliži se najveći kršćanski blagdan, Uskrs. U Međimurskoj županiji dan prije Uskrsa (subota, 11. travnja 2020.) tradicionalno se pale tzv. „vumenke“.

– Upućujemo apel svim žiteljima Međimurja da se u ovim okolnostima ugroze koronavirusom suzdrže od paljenja tradicionalnih „vuzmenki“. Ovaj apel upućen je u skladu s mjerama iz Odluke o strogom ograničavanju zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.

Spomenutom odlukom strogo se ograničava kretanje na ulicama, trgovima, parkovima i svim drugim javnim površinama na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba kako bi se spriječilo širenje virusa COVID-19. Policijski službenici kontinuirano nadziru sve lokacije na kojima bi se građani mogli okupljati.

S obzirom na trenutnu situaciju, nacionalni i lokalni Stožeri civilne zaštite preporučuju da građani iz svojih domova izlaze samo u nužnim i neodgodivim situacijama.

Ukoliko će građani ipak na svojim parcelama paliti „vuzmenke“ moraju pritom voditi računa prvenstveno o vlastitoj sigurnosti, te o sigurnosti svoje i tuđe imovine.

Svakako, pritom moraju dosljedno poštivati i epidemiološke upute o socijalnom distanciranju, te svakako izbjeći situacije da se prilikom paljenja „vuzmeniki“ organiziraju obiteljska druženja.

sjever.hr 07.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.