Now Reading:
U Koprivničko-križevačkoj županiji peti dan zaredom nema novooboljelih
Full Article 2 minutes read

U Koprivničko-križevačkoj županiji peti dan zaredom nema novooboljelih

Već peti dan u Koprivničko-križevačkoj županiji nema novozaraženih virusom COVID-19, što znači da je i dalje 16 oboljelih.

-Dvije osobe su na liječenju u koprivničkoj Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“, pet ih je otpušteno na kućno liječenje u samoizolaciju, dok se devet osoba od početka potvrde zarazom, liječi također kod kuće – istaknuo je na današnjoj konferenciji za medije načelnik Županijskog Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić.

Istaknuo je i kako su u Koprivničko-križevačkoj županiji utvrđeni uvjeti za puštanje u rad tržnica, a te uvjete zadovoljavaju Koprivnica, Križevci i Đurđevac te Općina Virje, te se nakon donošenja Odluke Stožera civilne zaštite RH one će uz propisane mjere i redarsku službu, biti otvorene za javnost.

-Epidemiološka slika u Koprivničko-križevačke županije i dalje je dobra, što je dokaz da su mjere koje je propisao nacionalni Stožer civilne zaštite donesene na vrijeme i sugrađani ih se pridržavaju – rekla je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla i napomenula kako se trenutno čekaju nalazi za 20-ak uzetih briseva, koji bit trebali biti poznati tijekom dana, a isto tako će vjerojatno tijekom dana biti još testiranja.
-Od devetero osoba koje su na kućnom liječenju, jedna osoba srednje dobi, već neko vrijeme ima pojačana simptome, te je u tijeku proces zaprimanja pacijentice pozitivne na COVID-19 u koprivničku bolnicu – kazao je ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić te najavio kako će se sutra otpustiti još dvije osobe na kućno liječenje pa će u bolnici biti samo jedan pacijent pozitivan na ovaj virus.

-Sustav e-propusnica polako se uhodava i problema je sve manje, naglasio je načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac te dodao da su policijski službenici u protekla 24 sata provjerili 640 propusnice, a samo četiri osobe nisu imale važeću propusnicu. U samoizolaciji je trenutno 494 građana, a 39 ih je prekršilo izrečene mjere samoizolacije, od toga četiri građana po dvaput.

www.sjever.hr

07.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.