Now Reading:
JOŠ JEDAN DOBAR DAN U Varaždinskoj županiji od jučer nema novooboljelih. Mjere samoizolacije krše se i dalje
Full Article 2 minutes read

JOŠ JEDAN DOBAR DAN U Varaždinskoj županiji od jučer nema novooboljelih. Mjere samoizolacije krše se i dalje

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nije zabilježen ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Ukupan broj oboljelih u našoj županiji i dalje je 30, a ozdravilo je ukupno sedam osoba. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin su 22 osobe koje su trenutno općeg dobrog stanja dok se jedna osoba nalazi na liječenju u Klinici za infektivne bolesti „Dr.Fran Mihaljević“ u Zagrebu.

-Želimo naglasiti kako je aktualni stav epidemiološke službe Zavoda za javno-zdravstvo Varaždinske županije da još uvijek nije vrijeme za popuštanje mjera te da se bez obzira što se nalazimo pred izazovom lijepih vremenskih prilika i nadolazećih uskršnjih blagdana preporučuje strogo pridržavanje mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Ukoliko u predstojećim danima dođe do intenziviranja druženja i posjeta, epidemiolozi neće imati nikakve šanse pratiti budući slijed zaraze. Trenutna situacija Varaždinske županije je zadovoljavajuća i vjerujem da je želja svih nas da tako ostane i dalje – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Do sada je u Varaždinskoj županiji testirano ukupno 515 osoba, a pod mjerom samoizolacije se nalazi 1613 osoba. U protekla 24 sata Policijska uprava Varaždinska zabilježila je pet slučajeva kršenja mjere samoizolacije, 32 slučaja kretanja bez valjane propusnice.

www.sjever.hr

07.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.