ZAGREBAČKA ŽUPANIJA: Nema novooboljelih, porastao broj izliječenih

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do ponedjeljka 06.04. do 11:00 sati evidentirano je 90 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom što znači da u posljednja 24 sata nema novooboljelih, ali je jedna osoba izliječena. Do sada je izliječeno 9 osoba, a jedna je preminula.

Sljedeće informacije bit će objavljene u utorak, 7.04.2020. oko 11:00 sati na web stranicama Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr.

– Podsjećamo i da su na području Zagrebačke županije osposobljenje 3 COVID-19 ambulante za uzimanje briseva za testove na koronavirus i to u ispostavama Doma zdravlja u Samoboru, Velikoj Gorici i Ivanić-Gradu. Napominjemo kako se brisevi u spomenutim izdvojenim ambulantama uzimaju ISKLJUČIVO NA NALOG LIJEČNIKA OBITELJSKE MEDICINE, a za osobe s područja koja ta ispostava pokriva. Također naglašavamo kako će svaka osoba dobiti KONKRETAN TERMIN kada treba doći u ambulantu kako bi se uzeo bris. Pozivamo stanovnike Zagrebačke županije da poštuju upute Stožera civilne zaštite RH jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – poručuju iz Zagrebačke županije.

sjever.hr 06.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.