Now Reading:
Jedan novi slučaj zaraze koronavirusom u Međimurskoj županiji
Full Article 2 minutes read

Jedan novi slučaj zaraze koronavirusom u Međimurskoj županiji

Na današnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Međimurske županije rečeno je kako je potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

– Uz jednu ozdravljenu osobu, u ovom trenutku imamo ukupno četvero zaraženih. Novozaražena osoba je bliski obiteljski kontakt jedne od zaraženih osoba, tako da su od četiri zaražene osobe, tri unutar jedne obitelji – rekao je župan Matija Posavec.

Kazao je kako je do sada obavljeno 98 testiranja.

– Sretna okolnost je da da drugozaražena osoba koja je danima hospitalizirana na odjelu infektologije Županijske bolnice Čakovec dobrog je općeg stanja i kontrolni su nalazi pokazali prvi negativni test na koronavirus – istaknuo je Posavec. U ovome su trenutku dvije osobe na liječenju u Županijskoj bolnici u Čakovcu, dobrog su općeg stanja i nisu na respiratoru.

Višnja Smilović iz Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije rekla je da se trenutno obrađuju svi kontakti novozaražene osobe. Također je podsjetila na važnost poštivanja mjera samoizolacije.

– Na primjeru ove obitelji ta samoizolacija je pokazatelj da bolest ako se javi, širi se unutar kruga obitelji. Da se ne pridržava samoizolacija, krug kontakata bio bi još veći i bolest bi se daleko lakše širila. Još jednom vas molimo da se toga pridržavate, da se maksimalno distancirate i od članova svoje obitelji – rekla je Smilović.

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Josip Grivec istaknuo je da su nacionalnom Stožeru uputili prijedlog vezan uz izdavanje propusnica da se Međimurje podijeli na tri područja sukladno policijskim postajama: Čakovec, Prelog i Mursko Središće.

– U tom bi slučaju imali tri područja u kojima bi vrijedile propusnice. Mislimo i da bi Međimurje bilo dobro kao jedna cjelina, s obzirom da naši građani itekako poštuju mjera, a uvjeren sam da bi na taj način oslobodili i našu policiju i sve one snage koje su na zaštiti od koronavirusa, pa i mogli povećati kontrolu samoizolacije, okupljanja i sl. – rekao je Grivec te još jednom pozvao sve građane da se pridržavaju izdanih mjera.

m.furlan/sjever.hr 06.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.