Now Reading:
Četvrti dan za redom na području Koprivničko-križevačke županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom
Full Article 3 minutes read

Četvrti dan za redom na području Koprivničko-križevačke županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom

U prostorijama Županijske uprave u ponedjeljak je održana redovna koordinacija užeg dijela Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na kojoj je načelnik Stožera Ratimir Ljubić izvijestio kako je epidemiološka situacija na području županije nepromijenjena. Ukupno je 16 osoba pozitivno na koronavirus, a već četvrti dan za redom zdravstvene službe nisu zabilježile nove slučajeve oboljenja COVID-19 infekcijom.

„Zadovoljni smo što je epidemiološka slika županije i dalje vrlo dobra, a posebno veseli da u posljednja četiri dana nema novooboljelih osoba, nadamo se da će tako i ostati. Mjere koje provodimo daju rezultate, a pred nama su ključna tri tjedna koja trebamo shvatiti krajnje ozbiljno kako bi i dalje uspješno upravljali situacijom. Apeliram na sve naše građane da se i dalje odgovorno ponašaju poštujući propisane opće mjere zaštite te podsjećam sve one koji iz inozemstva planiraju doći na uskrsne blagdane da će po dolasku morati u obaveznu samoizolaciju na 14 dana i neće je moći napustiti sve dok ne prođe propisani rok“, upozorio je načelnik Ljubić.

Ravnatelj OB „Dr.Tomislav Bardek“ Mato Devčić je kazao kako je zdravstveno stanje hospitaliziranih pacijenata pozitivnih na koronavirus dobro, a neki od njih će uskoro biti spremni za otpust u kućnu samoizolaciju. Kontakti zaraženih osoba su i dalje u samoizolaciji bez zdravstvenih smetnji te pod liječničkim nadzorom, kazala je ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla ponovivši kako je u idućih nekoliko tjedana od iznimne važnosti pridržavati se svih mjera i uputa.

Stanje u županijskom Zavodu za hitnu medicinu i Domu zdravlja je redovno, ustanove bez poteškoća obavljaju sve poslove u skladu s protokolima, izvijestile su članove Stožera ravnateljica Mirjana Hanžeković i pomoćnica za sestrinstvo Biserka Zlatar.

Što se tiče kontrole propusnica, načelnik PU Koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac je kazao kako su policijski službenici tijekom vikenda izvršili kontrolu 1500 propusnica te je 27 osoba vraćeno u mjesto prebivališta. Pod mjerom samoizolacije nalazi se 528 osoba, a do sada je zabilježeno 38 kršenja izrečene mjere pri čemu su četiri osobe mjeru kršile po dva puta.

Na kraju koordinacije Stožer je zahvalio građanima što se pridržavaju mjera i uputa te apelirao da se i dalje odgovorno ponašaju kako bi se ova epidemiološka situacija uspješno kontrolirala.

www.sjever.hr 06.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.