Now Reading:
U Međimurju nastoje biti uvijek korak “ispred” epidemije koronavirusa!
Full Article 3 minutes read

U Međimurju nastoje biti uvijek korak “ispred” epidemije koronavirusa!

Međimurska županija, prema malom broju zaraženih i provođenju svih mjera za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom, primjer je u Hrvatskoj kako sve službe daju najbolje od sebe. Kako je i sam župan Matija Posavec u jednom od brojnih obraćanja predstavnicima medija kazao – uvijek smo korak ispred. Svoj veliki doprinos u tome daje struka koja upozorava – bitno je provođenje svih mjera i odgovornost svih nas.

Voditeljica epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije Višnja Smilović naglasila je važnost samoizolacije i striktnog pridržavanja svih mjera.

„U ovom slučaju, uz vrlo odgovorno ponašanje, dogodio se prijenos virusa sa mlađe osobe na stariju osobu koja je kronični bolesnik. Ljudi nisu svjesni situacije i ozbiljnosti. Ja bi ovom prilikom molila za razumijevanje cijele javnosti koji bi htjeli detaljnije podatke o tome tko su osobe, koje su godište, gdje žive i s kim su bili. Molim Vas, vjerujte struci koja će doći do svakog kontakta kao što smo došli i u prethodnim slučajevima. Prvozaražena osoba je bila vrlo stigmatizirana i molim Vas da svatko promisli kako bi se osjećao da njega ili njegove bližnje netko tako stigmatizira. Ova je bolest virusna, virus može biti svugdje oko nas i svatko od nas u svakom trenutku može oboljeti. I to nije trenutak da se bilo koga proziva. Mi ćemo obuhvatiti sve kontakte koji trebaju biti obuhvaćeni.“

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Marina Payerl Pal još je jednom istaknula kako je iznimno važno pridržavanje svih mjera koje su dostupne na stranicama. Prijenos virusa unutar obitelji je moguć i zbog toga je važno držati se pravila.

www.sjever.hr 05.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.