Now Reading:
Đurđevac nastavlja s projektima: u planu izgradnja i opremanje sortirnice i kompostane, energetska obnova područnih škola
Full Article 4 minutes read

Đurđevac nastavlja s projektima: u planu izgradnja i opremanje sortirnice i kompostane, energetska obnova područnih škola

Usprkos situaciji izazvanoj epidemijom koronavirusa, Grad Đurđevac nastavlja s provođenjem brojnih projekata. Planirana je izgradnja i opremanje sortirnice i kompostane, energetska obnova područnih škola kao i višestambenih zgrada.

Na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca koja se održala elektroničkim putem, gradonačelnik Hrvoje Janči istaknuo je kako u ovim vremenima svekoliki društveni napredak Grada treba staviti u drugi plan, a posvetiti se zaštiti zdravlja i izbjegavanju svake moguće žrtve.

– Podnosim ovaj Izvještaj o radu u proteklom razdoblju. Sve što smo zajedno planirali bit će i ostvareno, ali danas prvenstveno vodimo brigu kako pomoći poduzetnicima i sugrađanima koji su se u gospodarskom smisli našli prvi na udaru krize uzrokovane koronavirusom, naglasio je Janči te dodaoo kako se mora voditi brigu i o organiziranju rad javnog sustava i svih komunalnih servisa i usluga radi održavanja minimalnih uvjeta, kako život ne bi u potpunosti stao.

U izvješću o radu od 1. srpnja pa do 31. prosinca, gradonačelnik Janči istaknuo je kako je iza Grada Đurđevca vrlo dobro razdoblje. Naglasio je kako ukupna vrijednost svih projekata iznosi 145,6 milijuna kuna, samo projekti u provedbi iznose 68,4 milijuna kuna, dok udio Grada Đurđevca iznosi 16 mil. kuna.

– Poslovanje Grada Đurđevca, gradskih ustanova i tvrtki je pozitivno i financijski stabilno te se redovito podmiruju obveze. Definirani su jasni ciljevi. Grad Đurđevac je primjer sređene sredine – istaknuo je Janči u izvješću te pobrojao sve projekte ostvarene u navedenom razdoblju.

Dotaknuo se i posjeta premijera Plenkovića te potpisivanja ugovora o Aglomeraciji vrijednoga 352 milijuna kuna, koji bi se trebao dovršiti do 2023. godine, a u svom izvješću o radu u drugoj polovici 2019. godine, Jančići je nabrojio i projekte koji su ostvareni od kojih ističe otvaranje Poduzetničkog inkubatora.

– Građevinska aktivnost na području Grada Đurđevca je velika i kontinuirana što se odnosi na izmjenu infrastrukture, uređenje kolnika i pješačkih staza i slično. Grad Đurđevac i dalje uspješno nastavlja i niz projekata energetske obnove, pa su lani završeni radovi na Energetskoj obnovi Doma kulture. U tijeku su radovi na Energetskoj obnovi upravno poslovne zgrade na adresi Stjepana Radića 6 u Đurđevcu, tj. bivšoj zgradi MUP-a u punom zamahu. Planirani završetak radova je 2. kvartal 2020. godine te se očekuje da će se do kraja godine sve službe preseliti u obnovljenu zgradu – istaknuo je Janči te se dotaknuo i prijavljenih sedam projekata

– Dva projekta omogućit će izgradnju i opremanje objekta za rad udruge „Mali princ“ i stambeno zbrinjavanje osoba s mentalnim teškoćama te Centra za osobe s invaliditetom u kojem će biti osigurana usluga stambenog zbrinjavanja starijih i nemoćnih osoba. Vrijednost ova dva projekta je gotovo 30 milijuna kuna, a sufinanciranje je 100 posto, rekao je Janči te dodao kako je prijavljen i nastavak projekta „Osiguravanje besplatne prehrane za djecu u riziku od siromaštva za školsku godinu 2019.-2020.” kojim je osigurana besplatna prehrana za 230 djece.

– Prijavljena su i tri projekta na natječaj Ministarstva kulture – Legenda o Picokima, obnova oltara u Kapeli sv. Rozalije te rekonstrukcija bedema utvrde Stari grad. Prijavljeni je i projekta kružnog toka na raskrižju Grkinske ulice i Miroslava Krleže koji je odobren za sufinanciranje – naglasio je.

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči zaključio je kako je za naredno razdoblje u pripremi niz projekata, a od kojih se ističu izgradnja i opremanje sortirnice i kompostane, energetske obnove područnih škola te višestambenih zgrada.

www.sjever.hr 04.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.