Now Reading:
Zagrebački maraton poziva na pomoć Klinici Jordanovac
Full Article 2 minutes read

Zagrebački maraton poziva na pomoć Klinici Jordanovac

Jordanovac

Organizatori Zagrebačkog maratona pozvali su trkačice i trkače, ali i sve ostale građane da se uključe u akciju pomoći obnove Klinike za plućne bolesti Jordanovac koja je stradala u potresu.

„Nalazimo se u teškom periodu nas je sve skupa pogodila pandemija COVID-19 i povrh toga potres koji je pogodio Zagreb 22.3.2020. Svima nama organizatorima utrka ovo predstavlja veliki i jako neizvjestan problem, puno utrka je odgođeno ili otkazano i nemamo ideju kakva će situacija biti do 10. mjeseca. Većina utrka je prebačena za jesen, stoga očekujemo svi povećani pad broja sudionika. Naravno, mi ćemo raditi sve što je moguće da unatoč zatišju na gospodarskom tržištu pripremimo sve neophodno za održavanje 29. zagrebačkog maratona, 11.10.2020. No to nas nije i neće obeshrabriti te ćemo svi zajedno jednom kad se situacija smiri pomoći našim sudionicima da se što prije vrate u svoju rutinu i da osjete novi optimizam nakon ovakvog početka godine.

Nas kao organizatore je potres baš potresao, devastirani grad i još gore puno devastiranih bolnica u periodu kada nam je funkcionalan medicinski sustav najpotrebniji stoga smo zajedno s našim partnerom INSPIRO odlučili promijeniti humanitarni karakter 29. zagrebačkog maratona i sva sredstva usmjeriti na renoviranje bolnica.

S obzirom da je matična bolnica Udruge INSPIRO (osobe s transplatiranim plućima), Klinika za plućne bolesti Jordanovac koja je jedna od dvije bolnice u Zagrebu koje su morale biti potpuno zatvorene zbog strašnih oštećenja. Želja nam je pomoći u što bržem renoviranju i preko naše platforme pozvati sve trkače i ostale sugrađane da se uključe i doniraju prema svojim mogućnostima.

Vas kao sudionike tu iznimno molimo da nam pomognete, ukoliko ste u mogućnosti donirate i podijelite sa svojim kontaktima te na taj način pomognemo zajedno Zagrebu da što prije stane na noge.

Linkovi za informacije i donaciju:
https://www.givengain.com/e/zagreb-marathon-2020/
https://www.givengain.com/cc/support-people-with-transplanted-lungs/

Iako nas čeka teška godina, ovako u izolaciji želimo pomoći našem gradu i našim sugrađanima na načine na koje možemo i staviti u prvi plan prioritete ovog vremena.

“Ko pravi sportaši idemo prvo odraditi ovaj maraton!”, poručuju organizatori Zagrebačkog maratona.

sjever.hr

03.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.